Новините в София: Най-важното за деня 29 май 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 29 май 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 29 май 2021 г.

Две коли с абитуриенти се удариха на "Жендов" и "Шипченски проход", петима пострадали

Две коли с абитуриенти са се ударили на кръстовището на улица "Александър Жендов" и бул. "Шипченски проход". Пострадалите са петима, всички са контактни. Закарани са в три различни болници. Това съобщи в социалната мрежа кметът на "Слатина" Георги Илиев.
Само един от пострадалите е със съмнение за по-сериозна травма. По първоначални данни причината за ПТП-то е несъобразената скорост. "Благодаря на всички екипи на полицията и Бърза помощ за светкавичната реакция! Моля, празнувайте отговорно!", апелира във Фейсбук кметът на "Слатина".

Близо 500 ваксинирани в парковете за ден, удължиха с час работното време на пунктовете

В рамките на днешния ден близо 500 човека са се ваксинирали в мобилните пунктове в софийските паркове, съобщават от Столична община. "Зелените коридори" се намират в два от най -посещаваните столични паркове - Южен парк и Борисова градина и на паркинга на Т-маркет в „Красна поляна“. Заради големия интерес от страна на гражданите се наложи работното време на пунктовете да се удължи с час. И те работиха до 17 часа.

За децата на 1 юни: Изненади от Столична библиотека, играчка великан в Градската градина

От Столична община са подготвили много и изключително интересни събития, за да зарадват малките столичани за Деня на детето- първи юни. Проявите са хем интереси, хем познавателни, а и носят подаръци. Ще бъде интересно и на малките, но и на големите, категорични са от "Московска" 33.

60 ваксинирани срещу COVID-19 само за час в Южния парк (СНИМКИ)

На голям интерес от гражданите се радват пунктовете на открито за ваксини срещу коронавирус, открити през почивните дни в София. Само за час-от 9 до 10 тази сутрин, 60 човека са имунизирани в мобилния пункт в Южния парк, заяви зам.-кметът на София Дончо Барбалов.

В София: На 50 кучета се пада по една площадка за разходки

В София официално домашните кучета са 9933, а обособените градинки за разходки със заповеди на районните кметове са над 200. С други думи на една площадка се разхождат около 50 кучета, показва проверка на "Монитор".
От всичките райони в града, най-много места за разходка на четириногите има в „Дружба“, „Витоша“, „Люлин“, „Връбница“, „Овча купел“ и „Надежда“. Със заповедите на кметовете във всички градинки, където има детски площадки, е забранено да се разхождат кучета.

В Природен парк "Витоша" чистят пътищата от пясъка, ползван през зимата (СНИМКИ)

В Природен парк "Витоша" вече започна чистенето на платната и банкетите по пътя "Драгалевци- Алеко" от ползвания през зимата сняг. Това съобщават от Столичен инспекторат. Чистенето се прави от фирма "София - ЮГ " ДЗЗД. Работата ще продължи и по другия основен за туристическия поток път, "Бояна - Златни мостове".
В планината през зимата, за да се осигури необходимото сцепление на пътя, се използва само промит пясък.

На второ класиране в София: 858 малчугани приети в градините

На второ класиране в детските градини на София са приети 858 малчугани. Това сочат данните от електронната система за прием, цитирана от "Монитор".
9907 деца бяха приети при първото класиране. Третото такова ще бъде на 11 юни, а четвъртото - на 25 юни.

В "Искър" стартират "Зелени предизвикателства"

От „Искър“ подкрепят инициативата "Зелени предизвикателства" в района. Всъщност това е едно прието страхотно предизвикателство на три екологични организации от района - Сдружение “Дружба – София”, Инициативен комитет „Дружба-2“ и Фейсбук група "Да запазим "Дружба-2" зелена.
Кметът на района Ивайло Цеков и от администрацията ще се включат в старта на инициативата на 30 май, неделя. Тогава ще участват в засаждането на нови дървета в парка до сградата на районната администрация заедно с неправителствените организации.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 43 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 145 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 15 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 15 април. По тялото на 45-годишния мъж в...

Прочети още keyboard_arrow_right