Новините в София: Най-важното за деня, 29 март 2019 г.

Александър Невски

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 29 март 2019 г.

Разкриват нова паспортна служба в София

Нова паспортна служба с 25 гишета ще бъде разкрита на столичния Лъвов мост, точно зад сградата на старата дирекция на полицията. Това е вид подготовка за голямата промяна на лични карти, международни паспорти и шофьорски книжки, която се задава от 1 юни тази година, съобщи "24 часа", цитирайки зам.-министъра на МВР Красимир Ципов.

Електронно вадим лични документи в София

Съвсем скоро в София ще могат да се вадят документи за самоличност по електронен път. Това съобщи пред Столица.bg директорът на СДВР Георги Хаджиев. В момента се изпълнява пилотен проект в две районни управления. Машините са поставени във Второ и Шесто полицейско управление, потвърди той. Резултатите ще покажат кога ще бъде въведено издяло в София изваждането на лични документи, без да се ходи до гишетата. С нови автомобили ще се сдобият всички арйонни в сотлицата. Всеки момент се очаква доставката на нови патрулни коли, за които е пусната обществена поръчка.

Къде в София спират планово тока от първи до шести април

Планирани спирания на тока ще има от 1 до 6 април т. г. на територията на Столична община. За прекъсване на електроснабдяването предупрежадват от ЧЕЗ Разпределение. Вижте, кога и в колко часа ще сте без ток.

Ремонт променя маршрута на трамваи 4, 5 и 11

Ремонт в столицата променят маршрута на трамваите 4, 5 и 11, съобщиха от ЦГМ. За периода от 04.30 часа 16.00 часа на 30 и 31 март 2019 г.
трамвайна линия № 4 ще се движи от метростанция “Хан Кубрат" до ж.к. Бъкстон. трамвайна линия № 5 ще се движи от Съдебна палата до ТМ ухо „Бъкстон”. трамвайна линия № 11 ще се движи от кв. “Илиянци” до ТМ ухо “Овча купел”.

Фандъкова: Настоях да не се продължава разрешителното на „Златен век”

В столицата не трябва да има сгради, които не се вписват в средата и пречат на движението. Коментира многоетажната сграда „Златен век” на „Артекс”, столичния кмет Йорданка Фандъкова пред журналисти. През вчерашния ден от ДНСК коментираха, че сградата е законна, но за строителството и трябва да се произнесе съдът. Защото за това разрешително вече се води дело. Главният арх. Здравко Здравков посочи,че е трябвало да се направи презаверка на разрешителното още миналата година но това не се е случило. Кметът на София коментира и получаваните от Здравков заплашителни съобщения от собствениците на фирма „Артекс”, като според нея „вероятно това не са някакви драматични есемеси”.

Автомобил се обърна на бул. "Александър Малинов", посока "Младост" 4

Автомобил се обърна рано тази сутрин под "Цариградско шосе"- на бул. "Александър Малинов", посока "Младост 4", сигнализираха хора в социалните мрежи. За момента няма данни за пострадали от инцидента. Имаше граждани, които коментираха,че е добре,че катастрофата е станала в посока навътре към комплекса, защото ако е било в другото платно, задръстването е щяло да бъде километрично. Просто в момента повечето столичани ползват коли или градски транспорт, за да отидат на работа.

Електромобили зареждат безплатно на Московска 39 (СНИМКИ)

Електромобилите в София ще зареждат безплатно на новата зарядна станция на ул. Московска 39. Тя ще обслужва зоната около пл. "Св. Александър Невски", ул. Раковски и бул. Васил Левски, видя Столица.bg. От днес станцията работи и собствениците на екологичните елетромобили вече могат да се възползват. Електричеството е безплатно, а колонката е за 7,5 киловата. Тя е изградена от КИА Моторс България в партньорство със Столична община. Използваният ток обаче ще се плаща от Московска 33. Това е десетата безплатна колонка в София. Преди 3 години в София бяха 6 и 4 не работеха. Сега в България са над 150, а само в столицата са 100, каза директорът на автомобилната компания Храбрин Иванчев.  От всички КИА Моторс има 35.

Пак заграждат "Гарибалди", не е ясно кога ще махат творбата на арх. Панталеев

Отново поставиха заграждения на ремонтирания площад "Гарибалди" заради основната архитектурна забележителност там - водната стена с чешмичка. Творбата на арх. Иво Панталеев преизвика гнева и хумора на столичани и те тотално оплюха водната стена. Тя бе оприличена на надгробна плоча и Паметник на незнайния архитект. Вчера кметът Йорданка Фандъкова нареди да се премахне водната стена. Засега не е ясно кога ще стане демонтажът. Със сигурност обаче това архитектурно произведение ще изчезне от пл. "Гарибалди", категорични са от Столична община. До момента никой не се е ангажирал със срокове, но днес площадът отново бе заграден.


Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 19 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 19 април. Двуетажен автобус от пл. "Алек...

Прочети още keyboard_arrow_right