Новините в София: Най-важното за деня 29 март, 2020 г.

Новините в София: Най-важното за деня 29 март, 2020 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 29 март 2020 г.

10 000 лв. гаранция за арестуван софиянец, нарушил карантината

10 000 лв. гаранция наложи Софийският районен съд на софиянец, който наруши карантината за коронавирус. Той не бе открит от полицията на адреса си в столицата. По-рано днес стана ясно, че Г. Н. Б. е арестуван с прокурорско постановление за 72 часа.

Кметът на София заедно екип на АПП доставя храна на възрастни и самотни

Само за седмица на 165 адреса, където живеят възрастни хора, е доставена храна от екипите на а "Аварийна помощ и превенция" (АПП ) на Столична община. Без почивка, всеки ден, включително и през уикенда, "софийските спасител" пазаруват и доставят храна и лекарства на възрастни, самотни и трудноподвижни хора в София. Днес към екипите се присъедини и кметът на София Йорданка Фандъкова, за което съобщи самата тя в социалната мрежа.

214 са заразените в COVID-19 в София от общо 346 в страната

Новите регистрирани с коронавирус са 8 и всички от столицата. От 346 заразени в България в София вече са 214. 125 са на болнично лечение в София, 13 в интензивно отделение и са интубирани. Това съобщи ген. проф. Венцислав Мутафчийски на редовния брифинг в 17 часа. Днес почина осми пациент, 51-годишна жена в Благоевград, а средната възраст стана 66 години. От заразените досега 17 души са медицински персонал. В Александровска болница е настанен лекар на 69 години.

Над 500 се явиха на кандидатстудентски изпит в ТУ-София

Техническият университет-София проведе успешно първи отдалечен кандидатстудентски изпит по математика. Над 500 кандидат – студенти в продължение на 4 часа чрез отдалечен достъп с непрекъсната интернет връзка решаваха задачите на онлайн изпита, съобщиха от университета. Обявяването на резултатите с точките се извърши автоматично след приключването на изпитния процес.

Четири акта в София за нарушители на забраната за излизане

Четири акта са съставени в София на нарушители на забраната за разходки в паркове. Две от санкциите са за Южния парк и две за разходка на Витоша, съобщиха от Общинска полиция пред БНТ. След вчерашните проверки и предупреждения на насъбрали се хора в Южния парк, днес зеленото пространство е почти празно. Хората в парка твърдят, че са за магазина или отиват до аптеката. Повечето от тях били с предпазни маски и спазвали дистанцията.

В събота полицаите предупредиха гражданите по парковете, в неделя актове и глоба от 5000 лв.

Вижте тези данните за коронавируса, за броя на заразените и починалите от COVID-19 ден по ден. Това не са просто числа и статистика, а човешки животи. Разгледайте ги, преди да решите, че опасността отминава и можете да излезете навън. Уви, не отминава, а идва! И данните за България ясно го показват. Това написа в социалната мрежа кметът на София Йорданка Фандъкова. Поводът отново да припомни за опасността от вилнеещата инфекция бе излизането на столичани в градини и паркове през уикенда. Столичният кмет разбира желанието, но е категорична, че не може и не бива да се нарушава изолацията и излизането от домовете.

Болниците в София, в които ще се настаняват за лечение пациенти с COVID-19

Със заповед РД-01-159 от 27 март министърът на здравеопазването Кирил Ананиев определи лечебните заведения за болнична помощ за активно лечение и съответните структури, в които да се лекуват и наблюдават пациенти с COVID-19. Тези болници трябва да да лекуват и наблюдават пациенти с коронавирус в неусложнено състоние, както и да имат отделения за интензивно лечение на пациенти в много тежко състояние, засегнати от коронавирус инфекция.

Излекуваните от COVID-19 вече са 11, още 7 новозаразени

Броят на излекуваните от COVID-19 у нас се увеличи на 11. Общо в страната броят на заразените стана 338, след като от тази сутрин има още 7 положителни проби. Това съобщиха от пресслужбата на ВМА, където е председателят на Националния оперативен щаб срещу коронавирус ген. д-р Венцислав Мутафчийски. Тази нощ е починала и дъщерята на жена, която вчера почина в Благоевград и жертвите на коварната инфекция в страната стават 7. Новите случаи на заразените са Пловдив - 3, Варна - 1, Кърджали - 1, Смолян - 1 и Сливен - 1.

Столица.bg призовава #оставамвкъщи!

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 22 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 22 април. Обрат: Издирват 28-годишен мъж...

Прочети още keyboard_arrow_right