Новините в София: Най-важното за деня 29 октомври, 2019 г.

БАН нощем

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 29 октомври 2019 г.

На 47 години почина актьорът от Народния театър Йосиф Шамли

Едно от знаковите лица от Народния театър "Иван Вазов"- Йосиф Шамли, е починал тази нощ само на 47 години. Тъжната вест разпространиха във Фейсбук от Съюза на артистите в България.

Край на задръстванията: Пуснаха движението край Медицинска академия в София

Отварят всички ремонтирани улици от третата линия на метрото Различни улици и булеварди в София, които бяха затворени заради строежа на третия лъч на метрото, ще бъдат освобождавани на етапи, съобщи пред bTV Radio директорът на столичния "Метрополитен" инж. Стоян Братоев.

Нова нискотарифна компания ще лети 2 пъти седмично от София до Щутгарт

Нова нискотарифна авиокампания ще лети от София до Германия в зимното разписание на столичния аеропорт. Общо 11 нови линии ще се изпълняват от София, Варна и Бургас, пише в. Монитор. Освен до Германия директни полети от столицата ще има Великобритания, Франция, Италия и Украйна. Зимното разписание на трите летища ще е валидно до март 2020 г.

Тийнейджъри над 14 години ще карат тротинетки само в парковете и по велоалеите

Новите правила, които ще регламентират кой, как и къде може да кара тротинетките в София, влизат за обсъждане в парламента. Сред предвидените ограничения са тези за скоростта, с която да се управляват двуколесните. Предложението е максималната такава да бъде 25 км/ч. Това обясни пред Нова телевизия Владимир Тодоров от Асоциацията на пострадалите при катастрофи

Лили Иванова за Йорданка Фандъкова: Духът и мъдростта на София са в сигурни ръце

Естрадната прима Лили Иванова заяви подкрепата си за кметът на София Йорданка Фандъкова 4 дни преди решаващия балотаж от местните избори за кмет на София. На профила си във фейсбук тя не пести суперлативи за Фандъкова.

 Вижте новия състав на Столичния общински съвет

Най-големият Общински съвет в България - СОС има 61 общински съветници. Единственият независим е Борис Бонев. Вижте кои ще са новите общински съветници, които ще провеждат политики и ще взимат решенията за бъдещето на София. Сред избраните е и директорът на ЦГМ Христиан Петров.

Закопчаха крадец, докато изнася компютър от магазин в "Люлин"

44-годишен рецидивист е задържан от полицаите, докато краде компютър от търговски обект в "Люлин". Инцидентът е станал на 24 октомври около 5.40 ч., съобщават от МВР.

Асен Блатечки: Фандъкова е кандидатът, който се грижи за културата в столицата

Актьорът и една от примите на родната естрада Богдана Карадочева подкрепиха Йорданка Фандъкова Една от примите на родната естрада Богдана Карадочева и най-популярният актьор Асен Блатечки подкрепиха Йорданка Фандъкова дни преди балотажа за кмет на София.  В неделя тя излиза в последната битка за кмет на София.

Счупиха ремонтираната, преди 10 дни, чешмичка на "Патриарх Евтимий" (ВИДЕО)

Вандали потрошиха чешмичката на "Патриарх Евтимий", видя Столица.bg. Тя бе ремонтирана на 19 октомври т. г. Тогава бяха подновени изкъртените 4 чучура. Точно преди 10 дни гражданите можеха да пият вода.

Кметовете на Банкя и Люлин провериха работата по новия пробив към Околовръстното (СНИМКИ)

Двама районни кмета и старият нов общински съветник Екатерина Йорданова бяха забелязани на проверка в Люлин 5. Новият кмет на Банкя Рангел Марков и колегата му от Люлин Милко Младенов, който в неделя е на балотаж провериха как върви разчистването на трасето, по което ще бъде изграден новият пробив от Люлин 5 към кръговото на Околовръстното.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 44 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 146 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 17 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 17 април. Кола се заби челно в линейка н...

Прочети още keyboard_arrow_right