Новините в София: Най-важното за деня 29 октомври, 2020 г.

Новините в София за деня 29 октомври 2020 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 29 октомври 2020 г.

Опасен мехлем без етикет изпращат от Сандански на клиенти в София (СНИМКИ)

Онлайн търговита се вихри по време на епидемията от COVID-19, но и измамите и опасните продукти също стават все повече. За мехлем без етикет, съдържание и производител сигнализира пред Столица.bg столичанка.
От страницата на "Натурални продукти" жената си поръчва крем с магданоз за избелване на петна по лицето. Посочената помада е с етикет и подробно описание, но това е само във фейсбук. Зарибяването става бързо, а резултатът е отчайващ.

Втора английска "Томас Джеферсън" разби шаблона и стана първото Google училище в София

Радвам се за успешно покритите критерии от Втора английска гимназия "Томас Джеферсън" за Google референтно училище в София. Безспорно това е признание за училището и учебния процес чрез дигитализация. Втора английска гимназия "Томас Джеферсън" е лидер в промяната, не само в София, но и в България, и в образователната система.

Коледният базар на София ще е на площад "Славейков"

Коледният базар на София тази година ще е на площад "Славейков" и всички публични пространства в столицата ще се използвани за разлини тематични събития, съобщиха от НАГ на страницата си във фейсбук.
Идеята е публичните пространства за бъдат припознати от столичани и гости на София като места за социален и културен живот, а също и за забавления. Разбира се, от Направлене "Архитектура и градоустройство" на Столична община предупреждават, че събитията и базарът ще се проведат при строго спазване на всички мерки срещу разпространението на COVID-19.

Предлагат РЗИ-София да предупреждава със SMS за наложена карантина

Д-р Илонка Маева, която временно ръководи Столична регионална здравна инспекция, обясни по време на брифинга в Министерството на здравеопазването, че столичното РЗИ се затруднява с разнасянето на предписания за карантина на контактните лица.
Националната информационна система подава информацията за заразените с коронавирус. От РЗИ-София правят проучване и поставят под карантина контактните лица. Ако броят на заразените се увеличи, ще се затрудни работата на столичното РЗИ.
16 екипа се занимават с подаването на информация, но се получава забавяне, разясни Маева.

Куче без намордник стряска деца пред 26 СУ ”Йордан Йовков” в „Княжево“ (СНИМКИ)

Огромно куче, пуснато свободно да се разхожда без намордник, плаши децата пред столичното училище 26 СУ ”Йордан Йовков” в „Княжево“.
Столичанка публикува снимки на стопаните и кучето във фейсбук групата „Забелязано в София.“ Гневната софиянка обясни, че стопаните на кучето се държали нахално и отказали да вържат четириногия си любимец.
Случката се разиграла в 8 часа сутринта, когато децата отивали на училище.

Красимир Вълчев: В София има най-много молби за преминаване към онлайн обучение в началните класове

Министърът на образованието Красимир Вълчев обяви по време на брифинга на Министерството на здравеопазването, че 15 училища в страната са подали молби за преминаване към онлайн обучение на учениците от първи до седми клас.
Най-много молби са подадени от началните училища в столицата. Той не уточни точната бройка. На едно частно училище в София вече е разрешено да премине към дистанционна форма на обучение от първи до седми клас.
Вълчев е категоричен, че присъственото обучение е най-доброто. Но епидемичната ситуация, в която се намира страната, налага вземането на решения и налагането на по-тежки мерки.

Студентски град опустя заради пандемията

Студенти масово се изнасят от Студентски град в столицата. Заведенията за бързо хранене, книжарниците, копирните центрове и общежитията пустеят.
Заради преминаването на дистанционно обучение, студентите в София стегнаха куфарите и се отправиха към родните места.
Висшистите предпочитат да са при родителите си. Студентски град е доста празен, обясни Румен Бахов в „Здравей, България.“ Спирките на градския транспорт са пълни с чакащи студенти да се отправят към Централна гара.

Телефон само за COVID-19 откриват от Спешна помощ- София

Специален телефон за пациенти с COVID-19 откриват от Спешна помощ-София. Причината е, че националната линия 112 вече прегрява от огромен брой обаждания.
Така има опасност хора в риск, да не могат да се свържат навреме със спешните екипи. За да заработи новата линия се търсят студенти по медицина, разказват от Нова телевизия.

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (22%, 30 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 36 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 17 Гласове)
  • Ще има нови избори (29%, 40 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 15 Гласове)
Общо гласували: 138 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 28 март 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 28 март. Автомобил обикаля София с "паяк...

Прочети още keyboard_arrow_right