Новините в София: Най-важното за деня 29 септември, 2020 г

София

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 29 септември 2020 г.

Цял клас под карантина заради ученик с COVID-19 в столичното 119-о училище

Пореден случай на ученик с коронавирус в столицата. Този път школото е 119 СУ „Акад. Михаил Арнаудов”, съобщават от bTV. Заради положителната проба цял пети клас е поставен под карантина. Ученикът се чувства добре и няма симптоми.

Проф. Кантарджиев:COVID-мерките при пазаруване се спазват най-добре в София

Проф. Тодор Кантарджиев даде своята експертна прогноза за развитието на коронавируса и грипните инфекции до края на годината пред камерите на Нова телевизия.    Според него през ноември започва циркулацията на грипните вируси и ще има увеличаване на случаите на коронавирус и другите инфекции. Проф. Кантарджиев допълни, че през тази седмица всяка РЗИ ще получи анализ как се развива пандемията по области и при какви прагове на заразяване какви стъпки да се предприемат.

Екшън: Криминално проявен кара 21 сирийци към София, полиция го преследва по "Тракия"

Екшън като от някой филм се е разиграл около 1 часа тази нощ на магистрала "Тракия" посока София. Полицаи са заловили криминално проявен, който в колата си е карал 21 нелегално пребиваващи към София. Той е отказал да спре при подаден сигнал за проверка и се е наложило униформените да го преследват по магистралата, съобщават от ОДМВР- София.

Катастрофа с линейка в центъра на София

Кола и линейка са с ударили по-рано днес в центъра на София. Няма сериозно пострадали, съобщават от bTV. Няма пострадали хора, щетите са само материални.

Верижна катастрофа на "Цариградско" посока центъра

Катастрофа между няколко коли предизвика задръстване по булевард „Цариградско шосе", съобщават от Нова телевизия. ПТП-то стана в посока центъра след Окръжна болница.

От Столична община: Приети деца в ясли и градини могат да отложат постъпването

Постъпването може да се отложи до изтичане на епидемичната обстановка Новоприетите деца в ясли и градини могат да отложат постъпването в детските заведения, съобщиха от дирекция "Образование" на Столична община. Решението е взето след многобройни запитвания на родители.

Завърши промяната на движение в столчния район Люлин

На булевардите "Вардар" и "Царица Йоанна" има допълнителна лента за "направо", "Д-р П. Дертлиев" става път с предимство Приключи промяната в движението на възлови булеварди и големи кръстовища в столичния район Люлин и към него. Новата организация на движение започна в началото на септември и вече е цялостно извършена, съобщиха от Столична община.

50 млн. лв. ще струва събарянето на сградата за педиатрия в София

Ще трябва да се прави нова обществена поръчка, ако стартира събарянето на сградата на строежа на детската болница на територията на Александровска болница, съобщи инженер Лазар Голев пред БНР. Първата поръчка е за сградата, която предстои да бъде разрушена, затова обявяването на нова поръчка за строителство на нова сграда е задължително. Конструкторът е изчислил, че при разрушаването на старата сграда ще се изнесат около 20 кубика бетон и 1200 тона стомана.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 19 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 19 април. Двуетажен автобус от пл. "Алек...

Прочети още keyboard_arrow_right