Новините в София: Най-важното за деня 29 януари, 2020 г.

София вечер

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 29 януари 2020 г.

ДАНС, прокуратура и ГДБОП влязоха в Държавна лотария и офиси на Нове

Спецслужбите влязоха в офиса на Държавната лотария на столичната ул. Фритьоф Нансен 37. Акцията на ДАНС, ГДБОП и прокуратурата е в действие от рано сутринта. Представители са влезли и в офисите на Нове холдинг на ул. Московска.

По 8 сигнала на ден за неправилно паркирали коли в София

Софиянци подават средно по 8 сигнала на ден за неправилно паркирани автомобили. Това показва справка на Центъра за градска мобилност (ЦГМ), цитирана от „Монитор“. В документа се посочва, че средно на месец се получават по 200-250 писмени сигнала за неправилно паркирани коли.

Паднали клони и дървета от силния вятър в София

Във връзка със силния вятър и валежи днес в София шест екипа на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ на Столична община реагират на сигнали за паднали клони на дървета. Това съобщават от Столична община.

Васил Божков е напуснал България?

Собственикът на Нове холдинг Васил Божков е напуснал България още в неделя, съобщава bgonair.bg. Според информация той е в неизвестност от 3 дни. Рано тази сутрин започна акция на спецпрокуратурата, ДАНС и ГДБОП. Службите влязоха в офиса на Държавната лотария на ул. Фритьоф Нансен 37, в офисите на Нове на ул. московска, както и в резиденцията на Божков в парк "Витоша".

От ЦГМ пускат по-чести автобуси до Витоша заради грипната ваканция

Две от автобусните линии на ЦГМ от Витоша- 63 и 66 ще се движат с уикенд разписанието си от утре до 5 февруари. Причината за това е голямото желание на много ученици в извънредно обявената и междусрочна ваканция да посетят планината Витоша.

Българин, бил в Пекин, е потърсил помощ във ВМА

Наш сънародник, върнал се от Пекин, е потърсил помощ в инфекциозната клиника на ВМА. Според лекарите симптомите му не приличат на китайския коронавирус, съобщават от БНТ. За крaтко мъжът е поставен под домашна карантина, но след това е бил приет в клиниката за наблюдение. Така ще се избегнат евентуални усложнения, защото мъжът има и други заболявания.

Протест на хотелиери и ресторантьори блокира движението по "Цар Освободител"

Движението по бул. "Цар Освободител" в София е затворено. Протестиращи през Народно събрание хотелиери и ресторантьори са пробили полицейския кордон и са блокирали улицата, и в момента там е спряно движението, предаде bTV.

8 задържани от Комисията по хазарта, разпитват ги в СДВР

Осем са задържаните от Комисията по хазарта при днешната акция на спецпрокуратура, ДАНС и ГДБОП. Освен в офисите на Държавната лотария на ул. Фритьоф Нансен 37 и на Нове холдинг на Васил Божков, акцията влезе за втори път за седмица и в Комисията по хазарта.

МЗ: Двама души са под наблюдение в София за коронавирус

Поставят 3 нови термокамери на Летище София, монтират ги до седмица Двама души са под лекарско наблюдение в София за коронавирус. До момента няма данни да са болни. Това обяви здравният министър Кирил Ананиев на брифинг. Двамата са изолирани.

10 буса на жандармерията отидоха към парламента (СНИМКИ)

10 буса на жандармерията отидоха преди минути на бул. "Цар Освободител" пред парламента, видя Столица.bg. Шофьорите са нетърпеливи и надуват клаксоните, докато се изтеглят автомобилите на МВР.

Метростанция "Орлов мост" е завършена - красива и модерна (ВИДЕО)

В момента се правят 8-месечните изпитания на влакове и системи, пускат метрото в края на април Метростанция "Орлов мост" е напълно готова и завършена. Изпълнителят на обекта пусна видео, на което се вижда, че спирката е супермодерна, удобна и красива. Цветовите гами са резедаво, бежово и кафяво.

Без вода остават Красно село, Студентски град и Драгалевци

Планови ремонти на „Софийска вода“ на 30 януари, четвъртък, ще наложат спиране на водата в някои столични райони.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития в София на 19 април 2024 г....

Времето и предстоящите събития в София на 19 април 2024 г. Времето на 19 април 2024 г. Слънчево преди обед и облачно ...

Прочети още keyboard_arrow_right