Новините в София: Най-важното за деня 29 юли, 2019 г

obzor

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 29 юли 2019 г.

 

 Започва ремонт на 42 ДГ "Чайка"

В началото на август започва сериозен ремонт на сградата на 42 ДГ "Чайка" до блок 507 в район "Връбница", съобщават от Столична община. Заложена е направата на нови финишни покрития по стени и тавани, както и нова настилка по подовете. По време на ремонта ще се сменят изцяло старите инсталации в сградата, ще бъдат направени пожароизвестителна и оповестителна инсталации. Планирана е и смяна на дограмата. 

Художествената академия с ателиета по рисуване за децата на София

През целия месец август най-малките жители на София ще могат да прекарат интересни часове в ателиетата на Националната художествена академия. Инициативата се прави за десета поредна година, съобщава БНТ. В лятната академия малките ще рисуват и ще моделират по ръководството на студенти- художници. Заниманията с деца са проект на фондация „Св. Пимен Зографски" към Национална художествена академия и са включени за втора година в Календара на значими културни събития в Столична община.

Строители скъсаха кабел и оставиха без ток близо 1800 човека от "Павлово" и "Бъкстон"

При започване на изкопни дейности фирма скъса кабел 10 киловолта на ЧЕЗ Разпределение. Така рано тази сутрин без ток останаха близо 1800 човека от кварталите "Павлово" и "Бъкстон". Аварийни екипи на ЧЕЗ работят по отстраняване на повредата. За щетите обаче ще бъде направен констативен протокол.

СБУ подкрепя кмета Фандъкова за следващ мандат (ВИДЕО)

Първата безусловна подкрепа за кмет за следващ мандат на Йорданка Фандъкова дойде от Съюза на българските учители. "Ние безусловно подкрепяме Йорданка Фандъкова за още един мандат като кмет на София. Поетите от нея ангажименти преди 4 години са изпълнени", това заяви председателят на СБУ Янка Такева пред журналисти.

 

Турски офталмолог с над 10 000 операции консултира безплатно в София

Водещ турски очен хирург, който има в актива си над 10 000 успешни операции, ще консултира безплатно пациенти в София на 7 август. Става дума за проф.Оркун Мюфтюоглу, който идва у нас по покана на Здравен информационен център „Медикъл Караджъ“. Който желае да се възползва от консултациите, трябва да се запише предварително в болничното заведение.

Столичани ще проверяват в интернет опасните сгради в града

Столичани ще могат да се информират какво е състоянието на рушащите се сгради в града в интернет. Необходимите им данни ще се намират на сайта на общинското предприятие "Архитектура и градоустройство", съобщава "24 часа".  До месец информацията вероятно вече ще е достъпна за хората.

 

Асансьорът в подлеза на ЦУМ е по-сложен от космическа совалка

За пореден път, но със сигурност над десет, в последния месец столичани сигнализарт в Столица.bg, че асансьорът в подлеза на ЦУМ не работи. За пореден път съоръжението е закотвено и не може да се използва по предназначение. На хората, особено майки с колички им писнало да слязат от едната страна, а от друтата съоръжението да не работи.

Топлофикация София спира топлата вода в "Гео Милев" и "Яворов"

434 битови сгради и още 44 небитови ще останат без топла вода в летните месеци, предупреждават от "Топлофикация София" ЕАД. От общинското дружество напомнят на своите клиенти, че поради извършване на профилактика и неотложни ремонтни дейности по топлопреносната мрежа без топла вода ще са кварталите "Гео Милев" и "Яворов". Спирането на топлодаването ще е 12 дни, в периода от 00:00 ч. на 08.08.2019 год. до 24:00 ч. на 20.08.2019 год.

 

386 кандидат-гимназисти не са приети на трето класиране в София

Неприетите кандидат-гимназисти на третия етап за прием в гимназиите в София са 386. Заявления за трето класиране са подали 1244 ученици, съобщи Ваня Кастрева - директор на Регионалното управление на образованието - София, цитирана от Монитор.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 18 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 18 април. Третото издание на фестивала "...

Прочети още keyboard_arrow_right