Новините в София: Най-важното за деня 29 юли 2022 г.

-

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 29 юли 2022 г.

С 5,96 млн. лв. ремонтират инфраструктурата в район Студентски

5,96 млн. лв. ще бъдат вложени в инфраструктурата на столичния район „Студентски“. Дейностите са по проекта „Транспортна свързаност и достъпна среда“ на Столична община (СО), който беше одобрен от Столичния общински съвет от 9 юни т. г., съобщават от местната администрация.

Пиер Колио, директор на Френския институт в България: София е европейски град с човешки размери

Директорът на Френския институт в България, г-н Пиер Колио, е дипломат с опит. Работил е в сферата на научното и културното сътрудничество в Канада, Япония, Йордания, Кувейт. Завършил е Института за политически изследвания в Париж. С България го свързва не само настоящата му професионална дейност, но и спомените от първия му дипломатически мандат. Пред Столица.bg г-н Пиер Колио сподели впечатленията си за София.

Поредна тежка катастрофа на АМ "Тракия", загинала е жена

Временно е затруднено движението по АМ „Тракия“ от София в посока Бургас, в района на Пловдив, заради тежко произшествие, съобщават от пресцентъра на МВР.

НИНКН: Ремонтът на Театър София е незаконен, трябва да се прекрати

Ремонтът на Театър София е незаконен, тъй като не е съгласуван с НИНКН и Министерството на културата. Това заявяват в официалната си страница във Фейсбук от Националният институт за недвижимо културно наследство.

Километрично задръстване на изхода на София, 9 коли се сблъскаха при Нови хан

Пътуващи съобщиха в социалните мрежи, че на изхода на София в посока АМ "Тракия" задръстването е 17 км. В района на Нови хан е станала и верижна катастрофа с поне 8 коли. Инцидентът е станал минути преди 18,00 часа и на практика е блокирал трафика.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития в София на 19 април 2024 г....

Времето и предстоящите събития в София на 19 април 2024 г. Времето на 19 април 2024 г. Слънчево преди обед и облачно ...

Прочети още keyboard_arrow_right