Новините в София: Най-важното за деня 29 юни 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 29 юни 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 29 юни 2021 г.

Служебният здравен министър: Националната педиатрия в нова сграда или в болница "Лозенец"

Мечтаната от хиляди родители и обещана от правителството Национална детска болница трябва да бъде в нова сграда или в бившата правителствена - "Лозенец", но недостроената сграда в двора на Александровска болница в София не е подходяща. Това каза служебният здравен министър Стойчо Кацаров в интервю за блога „Право и здраве“ на ръководения до неотдавна от него Национален център за защита правата на пациентите. Според него е необходимо цялостно решение на проблемите в детското здравеопазване у нас. А част от него е изграждането на нова национална специализирана болница.

Фандъкова се срещна със служебния премиер, за да защити финансирането по Плана на метрото в София

От МС съобщават, че парите за столицата ще се намалят с "малко" - 200 млн. лв. В одобрените от ЕК 12 Плана на държави, в пет има проекти за подземна железница, съобщи кметът на София 5% - толкова се оказаха средствата в Плана за възстановяване и развитие, които са предвидени за конкретни проекти на София. Според вицепремиера по европейските фондове това е голямата концентрация на средства, която трябва да се намали. Това написа в социалната мрежа кметът на София Йорданка Фандъкова, която днес имаше среща в Министерски съвет със служебния премиер Стефан Янев.

Държавен архив – София публикува уникални снимки на Гунди и Котков (ВИДЕО)

Държавният архив в София пусна уникално видео със непубликувани досега снимки на легендарния футболист Георги Аспарухов-Гунди и Никола Котков. На 30 юни т. г. се навършват 50 години от трагичната гибел на Витиня на всенародните любимци и гениални футболисти. Във видеото има 30 снимки на събития с незабравимите спортисти, включително и от мачове с препълнени от публика стадиони. 28 от фотосите досега не са излизали никъде.  Всички снимки се съхраняват във фонда на вестник „Вечерни новини“ в Държавен архив – София.

Лаборатория на Софийския университет е в процедура за лицензиране от WADA

Лаборатория на софийския университет "Св. Климент Охридски" е в процедура за лицензиране от Световната антидопингова агенция (WADA). Това съобщи на пресконференция днес служебният спортен министър Андрей Кузманов. Документацията по кандидатстването за лиценз са подадени отдавна и антидопинговата лаборатория няма да е към Министерство на младежта и спорта, а към Софийския университет, за да няма конфликт на интереси, обясни министърът. За лицензирането е взета предвид инструкцията на WADA. Действащата в момента антидопингова лаборатория в София не е лизенцирана, а за това се говори от далечната 1996 г. и дузина правителства и спортни министри не успяха да я лицензират.

Наско Сираков прекрати официално преговорите за „Левски“

Собственикът на „Левски” Наско Сираков прекрати преговорите с Джоузеф Диксън, съобщиха от столичния клуб в социалната мрежа. Левскари, обръщам се към всички Вас, за да Ви информирам официално, че прекратявам разговорите с Джоузеф Диксън за прехвърлянето на контролния пакет акции в „Професионален футболен клуб Левски“ АД.

Софийска градска прокуратура предаде на съд 49-годишен за умишлено убийство

Софийска градска прокуратура внесе обвинителен акт в съда за умишлено убийство, извършено по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост. Престъплението е по чл. 116, ал. 1, т. 6, пр. 2 и пр. 3 и т. 6а, вр. чл. 115 от НК. 49-годишният Л. С. и 49-годишната С. С. били съпрузи и имали 3 деца. Семейството живеело в столицата в „Обеля“, заедно с две от децата си. На 25.01.2020г. обвиняемият разбрал, че съпругата му има извънбрачна връзка. Същият започнал ежедневно да я упреква, като веднъж залепил устата и с тиксо, за да не го лъже повече.


 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 25 април 2024 г....

Времето на 25 април 2024 г.: Жълт код за опасно време е обявен за София и областта в четвъртък. Очакват се интензивни в...

Прочети още keyboard_arrow_right