Новините в София:Най-важното за деня 3 април, 2019 г.

Вечерна София

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес,  3 април 2019 г.

За 140 години София столица на България днес - безплатен вход в Зоопарка и Градската галерия

Като част от честванията за 140 години София столица на България, днес безплатен ще е входът в Регионалия исторически музей- София, Софийската градска художествена галерия, парк- музей "Врана" и Зоопарка. Това съобщиха от Дирекция "Кулутра" на Столична община. Ще има и много и все интересни събития днес в столицата, посветени на нейния празник. Началото се дава с литургия в храма "Света София", на която ще присъства и Негово Светейшество Неофит- Патриарх Български.

Ремонтират 19 километра улици в София

Столична община е предвидила 47,5 млн. лева за ремонт на 15 от важните пътни трасета в града. Реконструкцията ще обхване общо 19 километра улици и 8 километра велоалеи, пише "Монитор". Важните обекти, които ще бъдат ремонтирани, са разширението на „България” от НДК до “Гешов”, бул. „Филип Кутев“, крайният участък от бул. „Монтевидео“ при новата линия на метрото, южното платно на „Тодор Каблешков“ (от бул. „България“ до ул. „Костенски водопад“), Източната тангента от „Ботевградско шосе“ до Северната скоростна тангента.

Запалиха магазин на "Аванти" в Люлин

Магазин от веригата на "Аванти" е бил обран и подпален тази нощ в столичният квартал Люлин. Щетите са за хиляди левове, съобщават от компанията. Охранителните камери на обекта са успели да запишат подпалвачите. Мъж с качулка е оставил кофа със запалителна течност и шише пред магазина тази нощ, минути след това, се е върнал на мястото, а друг мъж е разбил витрината на обекта.

Автомобил блъсна мъж на "Янко Сакъзов" при слизане от трамвай (СНИМКИ)

Мъж бе блъснат от автомобил при слизане от трамвай на булевард "Янко Сакъзов". На място има пристигнали два екипа на "Пътна полиция", които изясняват детайли около инцидента, видя Столица.bg. Свидетели на случката коментираха, че мъжът е тръгнал да пресича не там, където е позволено. А заради ПТП-то се е образувала солидна колона от автомобили. От СДВР казаха пред Столица.bg,че в момента обстоятелствата около инцидента продължават да се изясняват. Проверява се дали мъжът е имал сблъсък с друг автомобил или просто е паднал до трамвая. Човекът е откаран в болнично заведение.

Вокалистът на Gravity Co. приет в "Пирогов", открит е пребит в "Лозенец"

Вокалистът на Gravity Co. Явор Захариев е в критично състояние в "Пирогов". Той е с множество травми и в тежко състояние. Една от версиите е, че музикантът е пребит. Той е открит на таванското помещение на дома му в кв. "Лозенец". Целият е бил в кръв. Веднага е откаран и приет в шокова зала в "Пирогов".

Човекът, който предлага София да бъде столица на България, е Марин Дринов

Човекът, на когото трябва да благодарим,че София е избрана за столица на България, се нарича Марин Дринов. Големият учен е настоял по време на Учредителното събрание през 1879 година именно градът, кръстен на Божията Премъдрост, да бъде централен за държавата, разказва Нова телевизия. Информирани ли са софиянци защо градът им е избран за столица? На днешния 3 април, когато честваме 140 години от този ден, интересните факти за онова време се знаят от малцина. 

Владайска река мори с остра миризма манастира "Свети Мина"

Непочистената Владайска река в столицата и миризмата, която се носи от боклуците и фекалиите в нея, от дни пречи на свещениците и миряните от манастира "Свети Мина".Отците много пъти са търсили помощ от властите по казуса, но до момента такава няма, съобщи bgonair.bg. Обителта се намира в столичния квартал "Бенковски", район "Сердика".

Автомобил се обърна на бул. "Симеоновско шосе", посока „Околовръстен път“ (СНИМКИ)

Автомобил се обърна преди минути на бул. "Симеоновско шосе", посока „Околовръстен път“, сигнализираха хора в социалните мрежи. За момента няма данни за пострадали при инцидента. В катастрофата са участвали две коли, едната е обърната на страни до светофара, а другата е под нея. На място все още няма екипи на полицията и спешна помощ.

Удължават промяната в маршрута на автобуси 73, 83 и 102

Заради строителството на метростанциите от третия лъч на метрото се удължава промяната в маршрутите на aвтобусни линии№ 73, 83 и 102.  Те ще се движат по досегашният си маршрут до 24:00 часа на 04.09.2019 г. с действащите разписания, съобщават от ЦГМ.2

Синодът: Невъзможно е патриаршеският хор да пее на папата в "Ал. Невски"

Патриаршеският хор няма да пее при посещението на папа Франциск в катедралата "Св. Александър Невски". Забраната е на Светия синод. Решението бе взето вчера на събиране на Синода, съобщават на официалната си страница. Освен това  не може да има отслужване на общо богослужебно или молитвено последование. 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 24 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 24 април. Откриват художествена инсталац...

Прочети още keyboard_arrow_right