Новините в София: Най-важното за деня 3 април, 2020 г.

София вечер

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 3 април 2020 г.

В "Суходол": Клиент удари касиерка заради ресто от една стотинка

Нападение в магазин за хранителни стоки в столичния квартал „Суходол”. Клиент се нахвърли върху касиерка и я удари през лицето заради ресто от една стотинка, разказват от Нова телевизия. Според медията нападателят е полицай.

Мобилен лекарски екип на ВМА се грижи за комуна от 11 души със 7 заразени с COVID-19

Тези дни ще изпишем баба Вера, която е на 86 години, съобщи началникът на инфекциозното доц. д-р Попов Мобилен лекарски екип от ВМА вчера е направил посещение в комуна край София, където от 11 души има 7 заразени с CОVID-19. Това съобщи полк. доц. д-р Георги Попов началник на "Катедрата по инфекциозни болести" във ВМА.

Празник под карантина: 141 години от обявяването на София за столица на България

Днес град София има празник, макар и да е в извънредно положение заради пандемията COVID-19. Навършват се 141 години от обявяването на града за столица на България. А защо точно София е избрана и кой е помогнал това да стане- историческата справка направиха от БГНЕС.

Добри хора: Собственик на кухня предлага безплатна храна в столичния Дружба

Петър Петров търси доброволци, които да разнасят и в Горубляне и гара Искър Собственик на кухня може да осигури безплатно прясно приготвена храна за социално слаби, възрастни и трудноподвижни хора в столичният квартал Дружба, район Искър. И преди извънредното положение кухнята е работила за доставката на храна по домове и офиси.

Чака се втората проба на 4-годишното дете, настанено в "Пирогов"

Момиченцето не е ваксинирано никога, а майката обвини лекарите във Велико Търново, че не го лекуват правилно Първите изследвания за коронавирус на 4-годишното дете от Великотърновската болница, настанено в "Пирогов" е отрицателна. Очаква се резултатът от второто изследване.

Проф. Емил Воденичаров: 90% от заразяването с COVID-19 става от мръсни ръце

Вижте как да си приготвите дезинфектант, едно добро и забравено средство - хлорна вар До 90% от заразяването с СOVID-19 се дължи на замърсени ръце. Входните врати при заразата са очната лигавица, носоглътката и устата. Затова е важно да се ползват лични предпазни средства като маски, очила и шлемове. Това обясни пред БНТ проф. Емил Воденичаров, ръководител на катедра "Хигиена" в Медицинския университет в София.

Ген. Мутафчийски хареса предпазните очила и шлемове, които се произвеждат в Смолян

Премиерът не коментира словото на Радев, но го оприличи на дърта свекърва Председателят на Националния оперативен щаб ген. проф. д-р Венцислав Мутафчийски хареса предпазните очила и шлемовете, които от дни се произвеждат в завод в Смолян.

Софийските Център, Mлaдocт, Лoзeнeц и Изтoĸ показват устойчовст в цените на имотите

Пет са софийските райони, в които се показва устойчивост на цените на имотите. Това Цeнтъp - Средец, Южeн, Mлaдocт, Лoзeнeц, Изтoĸ и вepoятнo те ще имат най-малък спад в цeнитe нa жилищaтa през времето на епидемия и икономическа криза, пише money.bg.

5 нови заразени с COVID-19 в София, починалите са вече 14

485 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб. Броят на починалите вече е 14 – днес в късния следобед от „Александровска“ болница беше съобщено, че в лечебното заведение е починала 83-годишна жена с COVID-19. Тя е страдала от артериална хипертония и диабет.

Откраднаха настилката на игрище в Драгалевци

Открадната е част от настилката на игрището, което се намира на ул."Ябълкова градина" в кв. Драгалевци, става ясно от публикация в социалната мрежа. Въпреки кризисната обстановка, вандалите не спират да рушат.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (22%, 30 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 36 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 17 Гласове)
  • Ще има нови избори (29%, 40 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 15 Гласове)
Общо гласували: 138 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 28 март 2024 г....

Времето на 28 март 2024 г.: И през днешния ден температурите ще продължат да се повишават, съобщават от НИМХ. Преди обя...

Прочети още keyboard_arrow_right