Новините в София: Най-важното за деня 3 април 2021 г.

Новините в София за деня 3 април 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 3 април 2021 г.

Честит рожден ден на Столица.bg

Екипът на Столица.bg благодари за пожеланията по случай празника на медията - 4 години от създаването. Продължаваме да бъдем все така енергични и да даваме достоверна, бърза, коректна и адекватна информация на нашите читатели. Всичко, което се случва в София и за добруването на софиянци е наша кауза.

От 4 април във ВМА всеки ден ще има "зелен коридор" за ваксини

От утре- 4 април, във ВМА "зеленият коридор" за ваксини срещу коронавируса ще работи всеки ден.
Всички желаещи, които нямат записани часове в Националната здравно-информационна система, могат да се имунизират във ваксинационния център на ВМА от 8.00 до 18.00 ч. в работните дни, и от 09.00 до 17.00 ч. през почивните. Това съобщиха от лечебното заведение.
От там правят и едно важно уточнение: За лицата със записани часове чрез Националната здравно-информационна система осигурените от РЗИ ваксини на този етап са само на „Астра Зенека”.

Такси и "Ауди" се удариха под моста в "Дружба- 1"

Катастрофа между таксиметров автомобил и "Ауди" е станала късно снощи под моста в столичния квартал "Дружба-1". За това съобщиха столичани със снимки и постове в социалната мрежа. Според коментари в интернет ударът между машините е бил с доста висока скорост и едната кола се е завъртяла. "Аудито" е било купено скоро отвън и все още е с транзитен номер. Пристигнали са полицаи и спешни медици. Хората са прегледани на място, няма сериозно пострадали.

Запалиха нов автоматичен контейнер за отпадъци в "Дружба" (СНИМКИ)

Поредна вандалска проява в София. Този път жертва е запален контейнер за отпадъци от новите - автоматични. Мястото е "Дружба-1" до метростанцията. За палежа сигнализираха възмутени столичани. Съдът за отпадъци обслужва 3 блока.
Контейнерът е поставен преди 6 месеца по пилотен проект в "Дружба". Той е с педал и автоматично затварящ се капак, така че изобщо да не се докосва. Съдът е с двойно дъно за инфилтрат и не се носят миризми.

Честито, София! 142 години столица на България

Днешният трети април отбелязва едно значимо събитие от историята на страната ни. Навършват се 142 години от обявяването на град София за столица на държавата. Според историците, когато решението е взето, в залата настава еуфория, че това са първите стъпки от изграждането на една силна и независима държава. Ретроспекция на важната дата и любопитни факти представят от Нова телевизия.

Тази пролет в София ще бъдат засадени общо 1700 дървета

В столицата тази пролет ще бъдат засадени общо 1700 дървета. Фиданките ще основно липа, ясен, шестил, кестен, както и декоративни кълбовидни форми на акация. Първите 100 дръвчета вече са засадени на алейни посадни места по тротоарите на улици и булеварди в София. 900 фиданки ще бъдат засадени по тротоарите, още 300 в паркове, градини и лесопарковете на града и 500 в дворове на училища и детски градини. Това съобщават от Столична община.

Отново се отварят площадките за събиране на стари гуми в София

От днес, 3 април, отново започват да работят временните площадки за събиране на излезли от употреба автомобилни гуми. Местата са 30 на брой в различните райони на София. Оставените там стари гуми се извозват периодично.
Местата работят в сезона на смяна на гумите, а целта е автомобилните гуми да не се оставят в междублокови пространства и зелени площи. През миналата година на временните площадки бяха оставени над 15 хиляди гуми, съобщават от Столична община.

1018 заразени в София за денонощие, още 12 083 ваксинирани за страната

За последните 24 часа в страната са направени общо 20 647 теста, oт които 12 473 са PCR, а 8174 са с бърз антигенен тест. От тях положителни за новия коронавирус са се оказали 4013 проби. Така общият брой на потвърдените случаи за страната става 350 340, от които активни са 70 811. Това показват данните в Националната информационна система.

 

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 18 април 2024 г....

Времето на 18 април 2024 г.: Облачно и дъждовно за зимни якета ще е днес времето в София. Сутринта е студено - около 4 ...

Прочети още keyboard_arrow_right