Новините в София: Най-важното за деня 3 август 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня  3 август 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 3 август 2021 г.

До средата на август приключва ремонтът на "Каблешков", пускат движението и по "Коперник" (ВИДЕО)

До средата на август се пуска движението по ремонтирания участък на столичния булевард "Тодор Каблешков". Това съобщи днес пред журналисти зам.-кметът по сторителство на Столична община инж. Ангел Джоргов на проверката на новия корпус на 52 ОУ "Цанко Церковски" в Бояна. Строителните дейности вървят в срок. В края на миналата седмица успяхме да отворим кръстовището с "Луи Айер", дори сутринта проверих и се уверих, че движението е нормално. Продължаваме изграждането на северното платно между "Луи Айер" и "Костенски водопад". Заедно с пътното платно се изграждат изцяло нови тротоари, нови велоалеи и ново улично осветление. Очакваме до средата на август работите по пътното платно да приключат, след което движението да бъде пуснато, тъй като сега се извършва двупосочно в новото южно платно", коментира инж. Джоргов.

Огнеборци от VIII служба на Столичната пожарна проведоха учение в детска градина в Дружба (СНИМКИ)

Огнеборци на VIII служба на Столичната пожарна направиха учение в детска градина в Дружба 1. В симулацията на пожар боиците евакуираха деца и персонал, и гасиха сградата. През първия ден те обходиха целия район и провериха за изправност хидрантите, от които ще хванат вода за гасенето на огъня. Двата пожарни автомобила и многборйния екип от огнеборци събуди любопитството на жителите в квартала. Хората започнаха да се оглеждат огън и дим по блоковете при наличието на цялата армада от пожарникари, но за щастие такива нямаше.

С още 2 предучилищни групи и учителска стая започва учебната година 52. училище в Бояна

С нови две предучилищни групи ще започне учебната година 52 ОУ "Цанко Церковски" в столичния Бояна, район Витоша. Днес на проверка там бяха зам.-кметът по строителство на Столична община инж. Ангел Джоргов и кметът на района инж. Теодор Петков. Стаите са просторни, светли, вече боядисани и ще осигурят комфорт на малчуганите, които ще влязат в тях в началото на учебната година. На практика новата сграда е напълно готова и помещенията за двете предучилищни групи са напълно оборудвани.

Сухи треви горят в столичния квартал Кръстова вада (ВИДЕО/СНИМКИ)

Сухи треви горят в столичния квартал Кръстова вада. Пламъците бушуват на улица "Мичман Тодор Саев", потвърдиха пред Столица.bg от тел. 112. Екипи на пожарната вече са ня мястото и гасят огъня. Засега няма опасност за хора и близките сгради.  Гъстите облаци дим се забелязват отдалече и има десетки сигнали за стихията. Пушеците от пожара се виждат още от "Г. М. Димитров" в посока Витоша.

Детската градина във Владая е готова, записани са 100 деца повече

За още 100 деца са осигурени места тази есен в детската градина във Владая, район Витоша-Столична община. добрата новина съобщи районният кмет инж. теодор Петков пред журналисти на проверката на новия корпус на 52 ОУ "Цанко Церковски" в кв. Бояна. През есента новата градина отваря врати и в нея ще има 4 групи, а 100 малчугани вече са записани. Сградата е нова и вече е оборудвана. 

52 са новите заразени с щам Делта в страната, от тях 12 в София

52 са новите случаи на заразени с Делта варианта на SARS-CoV-2 общо в страната, съобщиха от Националния център по заразни и паразитни болести (НЦЗПБ). Установяването на известния като Индийски вариант на коварната инфекция е чрез чрез целогеномно секвениране от ново поколение. В НЦЗПБ са анализирани общо 54 клинични проби.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 148 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 23 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 23 април. Кола се заби в багер на Околов...

Прочети още keyboard_arrow_right