Новините в София: Най-важното за деня 3 февруари, 2020 г.

София вечер

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 3 февруари 2020 г.

От ВМА: Тестовете на българите, пристигнали от Ухан, са отрицателни за коронавируса

Тестовете на българските граждани, пристигнали късно снощи от Ухан, са отрицателни за новия коронавирус. Това обяви пред журналисти полк. доц. Георги Попов, началник на Катедрата по инфекциозни болести на Военномедицинска академия (ВМА).

Здравният министър провери как работят термокамерите на летище София

Здравният министър Кирил Ананиев направи извънредна проверка на летище София. Той провери как работят термокамерите, съобщават от Нова телевизия. "Тази термокамера засича всички пътници и определя точната температура, която има всеки един от пасажерите”, обясни пред журналисти Кирил Ананиев.

Катастрофа на Околовръстното и сериозно задръстване за начало на седмицата

Една катастрофа и сериозно задръстване белязаха началото на новата работна седмица в столицата.  Инцидентът е станал на Околовръстното, информират водачи в социалната мрежа. ПТП-то е на моста над Симеоновско шосе посока Младост в лява лента.

Добромир Банев събира почитателите си на премиерата на „Обичай ме бавно” в Националната библиотека

 Премиерата на книгата „Обичай ме бавно” на Добромир Банев ще се състои тази седмица, на 6 февруари 2020 г. (четвъртък), в Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий” от 18.30 ч. Всеки е добре дошъл, входът е свободен, отправиха покана от издателство „Персей“, организатор на събитието.

Нова социална кухня ще заработи в центъра на София

  С благословията на ръководството на Софийска митрополия столичният храм „Св. Николай Мирликийски“, заедно с ресторант „KOTO“, организира социална кухня. Това съобщават от сайта dveri.bg.

7 млн. лв. за възстановяване и реставрация на минералните бани в София

До две седмици ще има избран изпълнител за ремонта на минералната баня в Горна баня До 15 дни ще се обяви класирането за избор на изпълнител за ремонта на минералната баня в Горна баня, научи Столица.bg.

Вандали потрошиха детска площадка зад бл. 881 в "Люлин"

Вандали за пореден път са потрошили място за игри на малчуганите в столицата. Само няколко месеца след изграждането на детската площадка зад бл. 881 в "Люлин", едно от съоръженията за игра е отчупено и откраднато. За това алармира кметът на района в социалната мрежа.

Прокурори и експерти в Нове, описват експонати от колекцията на Божков

Изнесените от дома на хазартния бос картини са за експертиза в НХГ Прокурори и експерти влязоха сутринта в сградата на Нове холдинг на столичната Московска 43, където се намира колекцията на Васил Божков, съобщи Дарик. Експертите са започнали огледи и описват експонати от експозицията. Досега няма информация за конфискувани и изнесени вещи.

95 сватби в София за четвъртък - 20. 02. 2020

Датата е подходяща за брак заради подредбата на планетите, които са били така и преди 60 години Столичани хукнаха да се бракуват в четвъртък на 20 февруари 2020 г. Причината е енергийно силната за брак дата 20. 02. 2020 г.

АИКБ подкрепя работата по стратегията за дигитализация на София

Кметът на София Йорданка Фандъкова проведе среща с Асоциация на индустриални капитал в България Подкрепа и партньорство в работата по реализиране на стратегията за дигитална трансформация на София заявиха на среща с кмета на София Йорданка Фандъкова от Асоциацията на индустриалния капитал в България, която се проведе в Столичната община по предложение на асоциацията.

6982 души платиха данъците си през първия ден на данъчната кампания в столицата

5% отстъпка от данък сгради и данък МПС ще получат собствениците, които внесат цялата дължима сума до 30 април 2020 г. През първите 24 часа от началото на данъчната кампания в София столичани са извършили над 6982 плащания на местни данъци и такси, потвърдиха от Столична община. Традиционно най-много хора - 3654 души са предпочели да ползват някоя от касите на районните отдели "Общински приходи".

Гори апартамент в центъра на София

Има човек в горящото жилище Гори апартамент в центъра на столицата, на пресечката на ул. „Будапеща“ и "Св. Св. Кирил и Методий", съобщава 24 часа. Сигналът за пожара е подаден в 18.13 ч. В горящото жилище се знае, че има човек. Веднага на мястото на инцидента са пристигнали пожарникари и Спешна помощ, но до момента не са достигнали до мястото, където е тръгнал огъня.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития в София на 19 април 2024 г....

Времето и предстоящите събития в София на 19 април 2024 г. Времето на 19 април 2024 г. Слънчево преди обед и облачно ...

Прочети още keyboard_arrow_right