Новините в София: Най-важното за деня 3 февруари 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 3 февруари 2021 г.

Снимка: Столица.bg, Йонка Николова

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 3 февруари 2021 г.

Автомобили са превзели тротоарите по "Чехов" в Изток (СНИМКА)

Тротоарите в кв. Изток, район Изгрев-Столична община са изцяло превзети от паркирали автомобили. Мястото за пешеходците освен, че е тясно, но и хората трябва да се движат по пътното платно. За проблема в района сигнализираха пред Столица.bg потърпевши граждани. Тяхното притеснение е, че децата на път към 119-о училище "Акад. Михаил Арнаудов" не могат да се придвижват безопасно. А за минаване по тротоара на майка с количка е невъзможно.

Пак изчистиха столичния Дом на военноинвалида, препаратът е биоразградим с мирис на портокал

За пореден път от Столичен инспекторат днес почистиха сградата на Дома на военноивладите от драсканици. Премахването на "рисунките" стана със специална машина и с нов специален биоразградим еко препарат, който има мирис на портокал. От Столичен инспекторат съобщиха, че се забелязва трайна тенденция почистените фасади на сгради бързо и отново да бъдат издраскани с глупости и цинизми. В София е пълно с публични сгради и паметници на културата, които безразборно се рисуват от всякакви градски "творци", но със сигурност преобладават хулиганските "рисунки" с расистки лозунги и вулгарни надписи.

Розови домати по левче на Женския пазар

Лев за килограм е цената на свежи розови домати на Женския пазар. Качеството на стоката с нищо не е по-различна от хипермаркетите, но пък е по-евтина на най-стария и най-големия столичен пазар. По левче са и марулите на Женския пазар и на "Димитър Петков". За разлика от зеленчуковите магазини край НДК, където цената на килограм мандарини е около 2.80 лв. на пазара са около 80 стотинки за кг. 

Служители от детска градина „Виолина“ в село Петърч спасиха ранен бухал (СНИМКИ)

Една от най-едрата граблива птица, срещаща се в България, беше намерена безпомощна в двора на ДГ „Виолина“, с. Петърч. Мигновено след откриването на птицата се сигнализира екологът на община Костинброд и доктори от ветеринарна клиника „Добро хрумване!“, разказаха от община Костинброд пред Столица.bg. След по - малко от час на място в село Петърч се отзовават ветеринарните доктори. Прегледът показал, че пернатото животно е със счупено крило и нараняването му е сериозно.

Скала падна на Самоковско шосе срещу банята в Панчарево (СНИМКИ)

Голям къс скала падна на Самоковско шосе рано тази сутринта. Едната лента за движение, срещу банята в Панчарево, бе затворена и автомобилите минаваха само в едната. За проблема сигнализираха шофьори в социалната мрежа. Образува се задръстване, но това беше най-малкото, коментираха местни жители. Според тях е голям късмет, че в този момент не е имало кола и няма пострадали хора. В момента пътят е разчистен и движението е в двете посоки. Пътят и поддръжката са отговорност на АПИ.

Граждани си организират почистване на междублоковите площадки в Зона Б5

Живеещи в Зона Б5 на район Възраждане-Столична община, си организират почистване на междублоковите пространства. В групата в социалната мрежа инициаторът Дидо Билянов обяви датата - 7 февруари, неделя, и пита кой ще го подкрепи. "Обръщам се с апел към всеки, който иска да ми помогне в неделя 7.02.2021 от 11.30 часа. Организирам почистването на междублоковите пространства", написа инициаторът.

Район Искър изгради нов паркинг при бл. 302 в Дружба 2 (СНИМКИ)

От район Искър продължават с дейностите си по изграждане и облагородяване на нови пространства. Вече е факт паркингът за 57 регламентирани места за автомобили на обитателите на блок 302 в ж.к. „Дружба-2“.  На асфалтирания и разчертан паркинг има две места за хора в неравностойно положение и допълнителна рампа за трудноподвижни хора. Благоустроени са и прилежащите пространства в района, като са поставени тротоарни плочи пред трафопоста, а също така и допълнително осветление.

За миналата година в София: Частичен ремонт е направен по 1878 улици

За изминалата година е направен частичен ремонт по 1878 улици в София. Това става ясно от отчета на зам.-кмета по строителството Ангел Джоргов по време на общественото обсъждане на бюджета на града за 2021 г, съобщават от "Монитор".   Над 34 млн. лв. в текущи ремонти е инвестирала Столична община.

До началото на март мостът, който свърза "Дианабад" и "Изгрев", ще бъде готов

Хората, които живеят в столичния квартал "Дианабад", се оплакаха пред БНТ, че единственият мост, който свързва "Дианабад" и "Изгрев", вече няколко месеца се прави наново. Заради ремонта те трябва да заобикалят по обходни маршрути.  Жена от квартал "Изгрев" разказа, че е споделила снимка от строителния обект, който не е обезопасен и изкопът би могъл да бъде опасен за живеещите наблизо деца. Гражданката попита пред камерите защо се бави строежът и кога ще е готово съоръжението.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 24 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 24 април. Откриват художествена инсталац...

Прочети още keyboard_arrow_right