Новините в София: Най-важното за деня 3 май , 2019 г.

вечерен обзор на новините

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 3 май 2019 г.

Автобус с деца от Музикалното в София се запали на "Хемус"

Автобус с 59 пътници, пътуващ за Етрополе се запали в движение. Инцидентът е станал около 10 ч. тази сутрин на магистрала "Хемус", между тунелите Витиня и Топли дол в посока Варна. Повечето от пътуващите са били деца - ученици от Музикалното училище в София. За щастие няма пострадали. 

Жена шофьор блъсна 3-годишно дете на пешеходна пътека

Автомобил блъсна 3-годишно дете на пешеходна пътека в столичния квартал "Яворов". Инцидентът е станал близо до 12 СУ "Цар Иван Асен II". По първоначална информация зад волана е била жена, съобщиха за Столица.bg от МВР. Детето е откарано в болница за преглед и лечение. В момента се изяснява дали то е било само на пешеходната пътека и как се е стигнало до удара. Работи се и по уточняване на останалите детайли около катастрофата.

Планово спиране на тока за периода 7-11 май в София

Планови спирания на тока за периода 7-11 май ще има на територията на София. Прекъсването на електрическото захранване е с цел подобряване на мрежата и нови инвестиции, съобщават от ЧЕЗ. 

Крекери от лимец, банан и цвекло ще се правят на Фермерския вестивал пред Земеделието

На разнообразни фермерски и занаятчийски храни ще могат да се насладят столичани по време на Фермерския ни фестивал на 22 май т. г. Аткрактивното събитие е от 10 до 18 часа на бул. Христо Ботев, пред Министерство на земеделието, съобщават организаторите. Фестивалът е под мотото „От нашата ферма – с любов за вас!“. Феновете на здравословната храна ще могат да видят наживо как се правят крекери от лимец, сусам, банан, цветкло. И всичко това без глутен, консерванти и изкуствени подсладители, обещават организаторите.

Цената на кръвта в София на черно удари 600 лв

Цената на кръвта на черно в столицата удари 600 лв. за бележка, ако е от редките групи АВ и В групи. О и А вървят от 200 до 400 лева, съобщава вестник Монитор. Информацията е събрана пред двата хематологични центъра в столицата - Националния център по хематология и този в Университетската болница "Света Анна".


Затварят 50 км от "Тракия" заради папата

На 6 май в следобедните часове автомагистрала "Тракия" посока Бургас бъде затваряна за кратко. Причината за това е посещението на Папата в град. Раковски. За да премине без проблем кортежа, движението ще бъде откровено на 119 км до пътен възел "Плодовитово" на 165-ти км, съобщи директорът на Областната дирекция на МВР в Пловдив старши комисар Атанас Илков.


Вижте зоните за сигурност и пропусквателните пунктове `(КАРТИ)

За улеснение на гражданите Столична община пусна карти на зоните за сигурност и контролно-пропускателни пунктове, където ще се проведат публичните събития от Програмата на Апостолическото посещение на Негово Светейшество Папа Франциск в периода от 5 до 7 май 2019 година. Затворените места са площад "Александър Невски", площад "Александър Батенберг" и Ларгото. От Московска 33 предупреждават гражданите да спазват мерките за сигурност.

Всеки трети столичанин не си плаща редовно парното и топлата вода

Всеки трети столичанин не си плаща редовно парното и топлата вода, съобщи изпълнителният директор на "Топлофикация София" Кремен Георгиев, цитиран от БНР. Той допълни, че ще се завеждат дела за суми над минималната работна заплата. Което не бива да успокоява длъжниците с малки суми. Ако тези хора са много, това сумарно прави едно солидно задължение. И ако то не бъде потърсено по някакъв начин, това значи безстопанственост.

Парад на военните духови оркестри започва пред НДК

Ако обичате българските маршове, но давате ухо и на класическата или джаз музика, отидете тази вечер пред НДК. От 20 часа там започва музикалният парад на военните духови оркестри. Организатор на парада е Националната гвардейска част, съобщи Ради Радев, главен диригент на българската армия, цитиран от БНТ. Ще участват и солисти от Ансамбъла на въоръжените сили- Орлин Горанов, Емилия Валенти, Надя Казакова. 

Вижте най-атрактивните събития за утрешния ден- 4 май- ТУК

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 148 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 23 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 23 април. Кола се заби в багер на Околов...

Прочети още keyboard_arrow_right