Новините в София: Най-важното за деня 3 май, 2020 г.

Новините в София: Най-важното за деня 3 май, 2020 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 3 май 2020 г.

Милен Цветков се усмихва от над 10 билборда на големи кръстовища в София (СНИМКИ)

Над 10 билборда са поставени в София със лика на загиналия в автомобилна катастрофа на Великден журналист Милен Цветков. От снощи е започнало монтирането и днес вече на 10 ключови кръстовища в столицата гледа с чаровна усмивка Милен Цветков. Инициативата е на продуцента Магърдич Халваджиян и "Господари на уеба". Рекламните фирми, на чиято територия са поставени огромните снимки на журналиста, са се отзовали про боно и са се включили благотворително.

Още 7 заразени за деня, 5 са в София

1618 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб, към 17 ч., днес, 3 май. През днешния ден са доказани още 7 нови случая в областите Смолян и Враца по един и 5 в София. Лабораториите продължават да работят. 316 са лицата с потвърден COVID-19, настанени в лечебни заведения. От тях 39 са в интензивни отделения и клиники. 

Шофьор дрифти върху тревни площи в столичен квартал (ВИДЕО)

Шофьор направи автородео в столичен квартал. Изтрещял от карантината и ограниченият търсачът на адреналин се впусна бясно със старото си ауди във междублоковото пространство. С висока скорост той преминава през тревните площи и без да се съобразява пресича пътека към вход на блок.

Двойно по-високи обещетения за безработните в София

Почти двойно по-високи са обещетенията за безработица в София в сравнение със Силистра и Сливен. Това сочат данни на Националния статистически институт за 2019 г. В столицата обещетението е около 700 лв., а в другите два града към 390 лв. На второ и трето място в класацията е Благоевград. там безработните получават от НОИ по 601 лв. и Търговище с 551 лв. В Габрово и Смолян получават с 50са между 413 - 486 лв. Работниците в София са получавали от НОИ средно по 775 лв., а колежките им по 632 лв. 

Отварят басейни, стадиони и заведения на открито в София и страната

Басейните, стадиони, паркове и заведения на открито и кафета се отварят в София и страната. Това съобщи премиерът Бойко Борисов на извънреден брифинг от Министерски съвет. Решението е взето след дискусия и обсъждане на мерките на среща между Националния оперативен щаб и министрите. След Гергьовден  ще се премахнат и КПП-та в столицата и страната между областните градове. Общо в България те са 11 500, а само в София са 20, съобщи премиерът Бойко Борисов. Страхувам се, че ако ги премахнем сега стотици хиляди се тръгнат да се изнасят, призна притеснението си Борисов. 

Отварят 16 зелени пространства в район "Триадица"

Разходките в отворените паркове, градини и междублокови пространства в столичните райони не трябва да са повече от 2 часа. Кметът на"Триадица" Димитър Божилов със заповед разреши посещението на зелените площи в района и определи правилата за разходки, които влизат в сила от 3 май т. г. Със заповед на кмета на София Йорданка Фандъкова от тази сутрин е отворена Витоша за разходки. За по-малките паркове, градини и междублокови пространства организацията се създава от районните кметове.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 19 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 19 април. Двуетажен автобус от пл. "Алек...

Прочети още keyboard_arrow_right