Новините в София: Най-важното за деня 3 май 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 3 май 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 3 май 2021 г.

АПП разчисти руините на опожарените къщи в „Орландовци“ (СНИМКИ)

Цял ден екипи на "Аварийна помощ и превенция" разчистваха последиците от пожара, който избухна през нощта в столичния квартал „Орландовци“. Все още не е ясно причината за стихията, но не се изключва версията за умишлен палеж.

Близо половин милион коли са излезли от София за празниците

497 569 превозни средства са излезли от столицата на 29 и 30 април, съобщиха от АПИ. Най-много превозни средства в посока Бургас са преминали по АМ "Тракия" - 225 048. След това е АМ "Хемус " - 128 700 МПС, АМ "Струма" - 46 605, пътя София-Калотина - 53 233, трасето през Искърското дефиле /път-II-16/ - 24 077, и Подбалканския път I-6 - 19 906.

Два автомобила изгоряха в "Дружба 2"

Две коли изгоряха до блок 202 в столичния квартал "Дружба 2". Живущ в блока забелязал непознат да лежи около 5.40 ч. сутринта под единия автомобил и се развикал, съобщи БНТ. Младеж с качулка избягал и секунди след това последвал мощен взрив. Подаден e сигнал до пожарната в 5.55 ч. Огнеборците пристигат бързо и ликвидират последиците. Автомобилите нямат автокаско и собствениците им няма да бъдат обезщетени.

Огромна дупка зейна на ул. "Момина сълза" в Банкя (СНИМКИ)

Огромна дупка се заформи на ул. "Момина сълза" в столичния район Банкя. Кадри на пропадналата улица се появиха в социалната мрежа и предизвикаха лавина от коментари. Столичани се притесняват, че някой може да пропадне в дупката. Тя не е обезопасена и не е ясно, как се е получила и кое дружество е извършило последно ремонта. „Пропадналият участък е правен миналия месец. И е към вилната зона на Иваняне,“ сподели във Фейсбук Радостин Тошев.

Улесняват трафика по АМ "Тракия" до 9 май , ще има две ленти за София

Tрафикът по АМ „Тракия“ ще бъде улеснен в празничните дни, съобщиха от АПИ. От 4 май (вторник) до 9 май (неделя) в района на ж.п. надлеза при 159-ти км ще има две ленти за София и една за Бургас. Поради ремонтно-възстановителни работи на съоръжението движението се извършва двупосочно  в платното за Бургас. Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да спазват правилата за движение, да карат внимателно и със съобразена скорост, да не се предприемат рискови изпреварвания и да не използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик.

Три къщи горяха в столичния "Орландовци", жена е пострадала и е в болница (СНИМКИ)

Пожар изпепели три къщи в столичния квартал "Орландовци" тази нощи, научи Столица.bg. Жена е тежко пострадала и е изведена от пламъците. Тя настанена в болница и е на хуманно дишане. Сигналът за огъня е подаден около 1.30 часа към телефон 112. Пожарът е търгнал от едноетажна къща на ул. Жак Дюкло срещу № 8. Според очевидци пламъците бързо са се разпространили към къщите на  ул. Лавандула и са обхванали общо 3 сгради.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (22%, 30 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 36 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 17 Гласове)
  • Ще има нови избори (29%, 40 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 15 Гласове)
Общо гласували: 138 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 28 март 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 28 март. Автомобил обикаля София с "паяк...

Прочети още keyboard_arrow_right