Новините в София: Най-важното за деня 3 март, 2020 г.

София, 3-ти март

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 2 март 2020 г.

Тодор Чобанов: Историята не е книга, от която можем да прочетем само една страница (СНИМКИ/ВИДЕО)

Днес трябва ясно да го заявим: Българският народ жадуваше свободата  и не я чакаше да дойде даром и изведнъж. Неговият вечен и неспокоен дух го тласкаше по хайдушките пътеки, през облените в юнашка кръв върхове  на борбата. Към героизма и мъченичеството на Априлското въстание. Това каза зам.-кметът на София доц. Тодор Чобанов в словото си на тържественото честване на 3-ти март пред Паметника на Българския опълченец.

Задържаха мъж с газов пистолет близо до Паметника на Незнайния воин

Полицията задържа мъж с газов пистолет близо до Паметника на Незнайния воин в София, съобщи bTV. Униформените събраха вещите му. Мъжът е откаран в полицията за проверка.   Това стана час и половина преди началото на тържествената церемония по издигане на националното знаме, която ще се проведе там. На нея ще присъстват Красимир Каракачанов и Илияна Йотова.

Възстановиха трафопоста с ликовете на великите българи в "Овча купел" (СНИМКИ)

В "Овча купел" освен честване на 3 март имат и още един прекрасен повод за празнуване. Възстановен е трафопостът с ликовете на велики българи зад бл. 26. Новината съобщи в социалната мрежа кметът на района. Миналата година социалните мрежи прегряха, след като рисунките с ликовете на велики българи изчезнаха от стената на трафопоста. Тогава от ЧЕЗ обясниха,че се прави цялостен ремонт на съоръжението. 

Над 200 деца рецитираха заедно "Аз съм българче" пред Националната библиотека

Над 200 деца рецитираха заедно „Аз съм българче“  и изпяха „Питат ли ме де  зората“ пред Националната библиотека "Св.Св.Кирил и Методий" в столицата. Това стана часове преди Националния празник 3 март. Момчетата и момичетата бяха облечени с народни носии и носеха трибагреници в ръце.    Това се оказа част от патриотичната кампания "Аз съм българче", която за пета поредна година организират Арт компания „Нови звезди“ и  НЧ „Св. Св. Кирил и Методий 1924“, със  съдействието  на Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“. 


Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 24 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 24 април. Откриват художествена инсталац...

Прочети още keyboard_arrow_right