Новините в София: Най-важното за деня 3 октомври, 2020 г.

Новините в София: Най-важното за деня 3 октомври, 2020 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 3 октомври 2020 г.

50-годишен остава в ареста за опит за убийство на Лъвов мост в столицата

Арестуваният за опит убийство мъж от кърджалийското с. Люляково остава зад решетките, съобщиха от Софийска апелативна прокуратура. На 30 септември той наръга с нож 31-годишен мъж от София. Състав на Софийски градски съд днес е уважил искането за определяне на мярка за неотклонение "задържане под стража". Разследването по досъдебното производство по чл. 115 от НК се извършва под наблюдението на прокурор от Софийска градска прокуратура.

На Витоша откриха нова спортна площадка за хора с увреждания (СНИМКИ/ВИДЕО)

На Витоша днес бе открита нова спортна площадка за хора със специални потребности. В местността Игликина поляна сетовете за физически упражнения и активности се обогатиха с модерна люлка тип "везна" за деца и младежи в инвалидни колички. Новото съоръжение е построено със съдействието на Фондация "София-Европейска столица на спорта", осигурила финансирането на укрепителната площадка и с подкрепа на проекта "Различните деца на България".

Общински съветник представи проект за модерно междублоково пространство в Люлин 6 (СНИМКИ)

Мръсно и западнало междублоково пространство може да се превърне в модерно, красиво и функционално място. Такъв проект за трансформация на терен между блоковете в Люлин 6 представи днес независимият общински съветник Борис Бонев и архитекти от Спаси София. С детайли от разработения идеен проект и процеса на обновяване днес бяха запознати живеещи в квартала. Екипът се е спрял на едно от най-големите междублокови пространства в район Люлин, съобразявайки се със сигналите и потребностите на местните жители.

На Urban Development Forum 2020: Национален стадион в Панчарево, има 180 декара общински

Да си изгради национален стадион в район Панчарево, извън центъра на София. Общината разполага със 180 декара общински терен, което е от решаващо значение за строителството на грандиозен спортен обект, какъвто трябва да бъде националиня стадион в една столица. Това предложи кметът на района Николай Гюров вчера пред участниците на  Urban Development Forum 2020.

240 заразени с COVID-19 за денонощието, 47 са в столицата

240 са заразените с COVID-19 за денонощието от направените 4820 теста в страната, сочат данните на Едининя информационен портал. От тях 47 положителни резултата има в София. Без заразени са само три области - Кюстендил, Перник и Силистра. Излекуваните са 152.


Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 25 април 2024 г....

Времето на 25 април 2024 г.: Жълт код за опасно време е обявен за София и областта в четвъртък. Очакват се интензивни в...

Прочети още keyboard_arrow_right