Новините в София: Най-важното за деня 3 септември, 2019 г.

София вечер

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 3 септември 2019 г.

Деца на гурбетчии от САЩ, Европа и Арабските емирства се връщат да учат в София

Деца от Европа, САЩ и от Арабските емирства се връщат в София, за да учат в родните школа. Това обясни началникът на образователния инспекторат в София Ваня Кастрева, цитирана от "Монитор". След като изпълнят условие №1- да вземат документите си, записването зависи от класа, който са завършили в странство.

Връщат старите маршрути на автобуси 111,314 и 413

От 4.30 часа тази сутрин автобусите с номера 111,314 и 413 отново ще се движат по старите си маршрути, съобщават от Центъра за градска мобилност.

На бул. "България": Катастрофа с мотор отне два живота

Тежка катастрофа с мотор на бул. "България" отне два живота, съобщи БНР. Инцидентът е станал към 4 часа тази сутрин. Водачът на мотора се е ударил в мантинелата. Момиче, което се е возило зад него, е загинало на място. Самият шофьор е починал по-късно в болницата.

"Капачки за бъдеще" очаква съмишленици на "Батенберг" за смяна на стари кувьози

Инициативата "Капачки за бъдеще" очаква нови съмишленици на 29 септември на площад "Княз Александър I Батенберг" в София. От 9 до 17 часа всеки може да предаде капачките, които е събрал. Целта този път е да се набавят средства, с които да се сменят старите и неработещи кувьози в болници из цялата страна. За инициативата разказа пред камерите на bTV Лазар Радков от "Капачки за бъдеще".

На 11 септември БСП обявяват кандидат или подкрепа за кмет на София

На 11 септември т. г. ще стане ясно доли БСП ще имат самостоятелен кандидат за кмет на София или ще подкрепят Мая Манолова. Това заявява председателят на столичните социалисти Калоян Паргов, председател на групата на БСП в СОС, пред bgonair.bg.

Холивудската звезда Кейт Бекинсейл превзе столичен бар

Звездата Кейт Бекинсейл изненада столичани с певчески талант. Тя остави без думи публиката в лъскав караоке бар, където превзе сцената с изпълнение на парчето Sweet Transvestite от филма The Rocky Horror Picture Show, съобщава "Монитор".

Трите насоки на Фандъкова: Квартали, зелена София и дигитализация (ВИДЕО)

Върху три основни задачи се фокусира Йорданка Фандъкова в предизборната кампания за кмет на София. Вчера тя официално обяви решението си, че влиза в битката за четвърти мандат като градоначалник на столицата. На профила си в социалната мрежа, тя постна насоките, по които ще се развива София.

Джамбазки, Каракачанов или Контрера ще е кандидатът на ВМРО за кмет на столицата?

Евродепутатът Ангел Джамбазки е един от вероятните кандидати на ВМРО за кмет на София. Все още продължават разговорите в патриотичната партия и е възможно да издигнат свои кандидат. Това каза самият Джамбазки пред Нова телевизия.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития в София на 24 април 2024 г....

Времето на 24 април 2024 г. Предимно облачно с кратки превалявания ще е времето в София днес. Сутринта термометрите ще ...

Прочети още keyboard_arrow_right