Новините в София: Най-важното за деня 3 септември, 2020 г.

София вечер

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 3 септември 2020 г.

В "Триадица" започнаха подмяна на детски люлки (СНИМКИ)

В район "Триадица"-Столична община, стартира подмяната на детските люлки за най-малките. По смяната работят екипи на местното кметство. Вече са монтирани четири люлки тип „памперс“ в кв. "Иван Вазов" между бл. 60 и бл.62, съобщиха от район "Триадица".

Добротворци: "Безумията в София" и Столичен инспекторат лъснаха асансьора на спирка "Плиска" (ВИДЕО/СНИМКИ)

Още едно добро дело от гражданите в София вече е факт. Столичани, членове на фейсбук групата "Безумията в София" и с подкрепата на Столичен инспекторат изчистиха и лъснаха до неузнаваемост обществения асансьор на спирката на градския транспорт на "Плиска".

На протеста са изкъртени 6 кв. м жълти павета в центъра на София

Дупките са запълнени от екипи на "Аварийна помощ и превенция" на Столична община, каменните блокчета ще бъдат възстановени

Затварят за автомобили ул. "Атанас Узунов", изграждат канализация

Столичната улица "Атанас Узунов", район Слатина-Столична община, ще бъде затворена за автомобили. Причината е, че започва изграждането на канализация, предупредиха от Московска 33.

От снимки и видео се търсят хората, изваждали жълти павета на протеста

Столична община предприема необходимите действия съвместно със СДВР Почистващите фирми на Столична община почистиха и изхвърлиха камарите с отпадъци, рано тази сутрин, от зоната около Министерски съвет, Президентството и БНБ, в която се провеждаха протести през вчерашния ден.

Иван Гешев се срещна с жената, чиято кола бе ударена от G класата в центъра на София

Екатерина Томова, чиято кола без причина бе ударена два пъти от джип „Мерцедес“ G 63 на централно кръстовище в София, се срещна с главния прокурор Иван Гешев. Срещата бе в съдебната палата, на нея присъстваха съпругът на Томова и Сийка Милева, говорител на главния прокурор.

Задържаха 53-годишен, опитал да убие мъж в "Надежда"

Мъж на 53 години от софийското село Мало Малово бе задържан от полицията за опит за убийство. Сигнал за инцидента е получен на 31 август около 23.30 ч.   Според първоначалната информация 34-годишен мъж е открит с множество прорезни рани в квартал "Надежда" от свои близки. Той е откаран в болница. Оставен е за лечение с опасност за живота.

Прокуратурата с обвинения на 34 -ма от задържаните при протеста в София

34-ма от задържаните при вчерашния протест в София са с повдигнати обвинения, съобщават от Софийска районна прокуратура. За хулиганство са привлечени към отговорност 30 човека.

Столицата е домакин на дигиталния Race for the Cure 2020

София е домакин за втора поредна година на най-голямото благотворително спортно събитие за рак на гърда в Европа На 25, 26 и 27 септември ще празнуваме живота с представители на още 20 столици, сред които Рим, Атина, Прага и Загреб.

Здравните мерки в детските градини в район „Надежда“ се спазват

Детските градини на територията на район „Надежда“ продължават работа при спазване на всички противоепидемични мерки в условията на извънредна епидемична обстановка.

Касите на ЦГМ с удължено работно време

Преди старта на учебната година, каси на ЦГМ ще работят с удължено работно време, съобщават от ЦГМ. Тези на метростанция „Софийски университет“, на метростанция „Сердика“, в Студентски град срещу бл. 54 и на ТУ-София на бул. „Проф. Г. Брадистилов"  работят от  7.15 до 20.45 ч.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития в София на 24 април 2024 г....

Времето на 24 април 2024 г. Предимно облачно с кратки превалявания ще е времето в София днес. Сутринта термометрите ще ...

Прочети още keyboard_arrow_right