Новините в София: Най-важното за деня 3 януари, 2020 г.

ДОкторската градинка

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 3 януари 2020 г.

Кола се заби в стълб и се обърна близо до "Руски паметник" (СНИМКИ)

 Лек автомобил се заби в стълб и се обърна близо до площад "Руси паметник" в столицата. За каскадата информират със снимки шофьори в социалната мрежа. Според свидетели автомобилът е бил БМВ.

Ремонтират подлезите в район Триадица (СНИМКИ)

Всички подлези на територията на район Триадица ще бъдат ремонтирани. Експерти на кметството са направили проверка и са установили, че обновяването е належащо, тъй като съоръженията са в лошо състояние, съобщават от районната община.

Опожариха пицария в "Младост"

Пицария в столичния квартал „Младост“ беше опожарена дни преди настъпването на Нова година. Направен е опит за палеж и на друго заведение в района, съобщават от Нова телевизия.

Музей на илюзиите отвори врати в столицата

Един нестандартен музей отвори врати в София. В него посетителите загубват представа за реалността и се потапят в света на илюзиите, разказват от БНР. За разлика от конвенционалните музеи, където експонатите не се пипат и се пази тишина, това увлекателно и изпълнено с преживявания място напълно разрушава концепцията за музей – посетителите могат да докоснат и разгледат абсолютно всички предмети, както и да се снимат навсякъде в пространството.

Калкулатор изчислява новите данъци на колите в София (СНИМКИ)

"Информационно обслужване" АД изработи електронен калкулатор по предложение на Столична община. Чрез него всеки собственик на моторно превозно средство в София може да изчисли какъв налог за МПС ще дължи за 2020 г., съобщиха от Столична община.

Трябват топли дрехи и обувки за Кризисния център в "Захарна фабрика"

Кризисният център за настаняване на бездомни хора в София се нуждае от топли дрехи и обувки. Това съобщи пред БНР директорът Пепи Джуренов. Той посочи, че благодарение на Столичната община има осигурени достатъчно средства за закупуване на храна.

Планирани прекъсвания на тока в столицата за периода 6-10 януари

ЧЕЗ Разпределение осъществява амбициозна инвестиционна програма за подобряване на услугите за своите клиенти. Компанията всекидневно извършва дейности, свързани с изнасяне или рециклиране на електрически табла, подмяна на електромери, ремонт на съоръжения по електрическите мрежи средно и ниско напрежение, присъединяване на клиенти, кастрене, профилактика на трафопостове и други.

Около 5000 места ще има зелената зона в "Слатина"

Последното обществено обсъждане за кв. "Иван Вазов" е на 13 януари т. г. в читалище "Петър Берон" Зелената зона в София се разширява и ще обхване квартал "Иван Вазов" в район Триадица и всички квартали на район Слатина.

Министър Аврамова: Воден режим може да има само села в Софийска област

Няма опасност от "воден апокалипсис" в България, но режим може да има в по-малки населени места в София област. Това каза регионалният министър Петя Аврамова на пресконференция.

По празниците: Столичен шофьор карал със 172 км/час

Шофьор в София е юркал колата си със 172 километра в час. Ограничението е 50 километра, а водачът го е надвишил със 122 километра в час. Това съобщи пред журналисти Мария Ботева от отдел "Пътна полиция" към Главна дирекция "Гранична полиция", отчитайки нарушенията по пътя в празничните дни. А периодът на проверката е бил от 20 декември до 1 януари, съобщава "Фокус".

Трамвай 11 излезе от релсите в Овча купел

Трамвай по линия 11 излезе от релсите в Овча купел, научи Столица.bg. Инцидентът е станал преди час. Причината е неправилно превключена стрелка, казаха от Столичен електротранспорт.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 19 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 19 април. Двуетажен автобус от пл. "Алек...

Прочети още keyboard_arrow_right