Новините в София: Най-важното за деня 3 юли 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 3 юли 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 3 юли 2021 г.

Акция срещу търговци на гласове в столичния квартал „Факултета“

Установен е събирач на гласове от столичния квартал „Факултета“ на име Цецо, съобщи bTV. Той съставял списъци на избиратели, които трябвало да гласуват за политическата сила, която им каже. Образувано е досъдебно производство. И лихвар от Харманли е арестуван при акцията на МВР за противодействие на купуването на гласове, съобщи bTV. При акцията са намерени и иззети контрабандни стоки и парични суми, които, според разследващите, са предназначени за предстоящия вот. Според информация от полицията, той е имал влияние върху изборните процеси досега на местно ниво.

Столична община е купила или отчуждила над 690 000 кв. м. за публични инвестиции

Столична община сключва голям брой сделки с физически и юридически лица за възмездно или безвъзмездно придобиване на имоти, за да осигури реализирането на инвестиционната си програма, както и за прилагане на подробните устройствени планове, съобщи в социалната мрежа зам.-кметът по финанси Дончо Барбалов.

Фандъкова: „София не получава безплатен обяд, настоявам парите за столицата да не бъдат орязвани“

Столичният кмет Йорданка Фандъкова гостува в „Тази събота“, за да коментира новината, че градът ще получи с около 200 млн. лв. по-малко от първоначално предвидените в Плана за възстановяване и устойчивост. Столичният кмет обясни, че над 40% от приходите в държавния бюджет се плащат от софиянци. 250 млн. лв. е собственото финансиране от общинския бюджет за изграждането на третата линия на метро досега. „400 млн. лв. сме готови да осигурим за двете разклонения на метрото в "Подуяне" и "Слатина", ако получим 360 млн. лв. от Плана за възстановяване. На този фон да се твърди, че софиянци били получавали "безплатен обяд" и 5% за София от Плана било "огромна концентрация", която трябва да се намали, е незаслужено и обидно отношение към софиянци,“ категорична е Фандъкова.

Служител на Столичен електротранспорт: Благодаря на доц. д-р Петър Атанасов и лекарите в "Пирогов"

Цветан Диреков е бил с усложнения и в тежко състояние от индийския щам на COVID-19 Искрени благодарности към лекарите в "Пирогов" изразява служител на Столичния електронспорт, който е излекуван от COVID-19. Цветан Диреков изпрати писмо до Столица.bg, в което разказва за грижите и професианилзма на лекарите в ковид отделението на най-голямата болница за спешна помощ в България.

Затварят за ремонт ул. „Първа българска армия“, променят движението от 4 юли

По време на строителните дейности ще се подменят инженерните мрежи, ще се изгради нова асфалтова настилка, тротоари, улично осветление и нова захранваща кабелна мрежа Ремонтът на ул. „Първа българска армия“ стартира утре, 4 юли, съобщиха от Столична община.   Ще бъде изградено цялостно отводняване на пътните платна и тротоарите с необходимия брой улични оттоци и нови канали.

Движението към София по АМ „Струма“ се осъществява по активна и изпреварваща лента

Движението в посока София по АМ „Струма“ от км 31+600 до км 34+020 се осъществява по активна и изпреварваща лента, съобщиха от АПИ. Причината е укрепване и обезопасяване на скатове при км 31+690 до км 33+820. Ограничена е аварийната лента. Движението се регулира с пътни знаци. Срок до 20.12.2021 г.



 

 

 

 

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (22%, 30 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 36 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 17 Гласове)
  • Ще има нови избори (29%, 40 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 15 Гласове)
Общо гласували: 138 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 28 март 2024 г....

Времето на 28 март 2024 г.: И през днешния ден температурите ще продължат да се повишават, съобщават от НИМХ. Преди обя...

Прочети още keyboard_arrow_right