Новините в София: Най-важното за деня 3 юни 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 3 юни 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 3 юни 2021 г.

Проблем в платформата в Столична РЗИ не прие пациенти, ваксинирани от лични лекари

Ваксинираци пациенти срещу COVID-19 не са били записани в електронната система на Столична РЗИ. За проблема разказаха софийски джипита пред Столица.bg. Според нях организационни проблеми в Здравната инспекция забавят процеса на имунизация.

Спират водата в „Младост“ 2,3,4 и ж.к. „София парк“

Аварийно спиране на водата утре, 4 юни, ще наложи спиране на подаването на питейна вода в ж.к. „Младост“ 2,3,4 и ж.к. „София парк“ от 8 до 20.00  часа.

Авария затвори Околовръстното шосе (СНИМКИ)

Авария на „Софийска вода“ затвори Околовръстното шосе на столицата. Аварията е на разклона за Младост след Икеа и Декатлон, научи Столица.bg. Екипи на АПП са затворили пътя.

Фандъкова: До края на годината 32 училища в София ще имат STEM кабинети

Общо 32 столични училища ще имат STEM кабинети, в които учениците развиват знания и умения, свързани с новите технологии. Това каза при откриването на STEM център в 121 СУ „Георги Измирлиев“ кметът на София Йорданка Фандъкова. Присъстваха и Ваня Кастрева - директор на РУО-София, Галина Тенева - директора на училището, общинският съветник Симеон Колев, ученици и учители.

Изгориха над половин тон дрога в инсинератора на Александровска болница в София

Над половин тон - 604 кг, наркотици бяха унищожени в София днес по процедура на Агенция Митници. Изгарянето е извършено в в инсинератора на ПУДОС в района на Александровска болница, потвърдиха от Агенция Митници. Сред изгорените наркотични вещества са 350 кг екстази, 201 кг марихуана, 37 кг амфетамин, 8 кг метамфетамин и др. по общо 2126 преписки. Дрогата е на обща сотйност, по цени на черния пазар, над 52 милиона лева.

Фиктивни пациенти и злоупотреби в болница "Лозенец", махат ръководството

Направена е проверка след журналистическо разследване в болница "Лозенец" в София. Резултатите показват, че за ноември лечебното заведение е отчело над 60 пациенти, които реално не са се лекували там. Направена е инспекция и от Здравната каса. В деня, в който е издадена заповедта за проверка, болницата е върнала парите. А взимането им е обяснено като техническа грешка. Това обясни на брифинг пред журналисти служебният здравен министър д-р Стойчо Кацаров. Той съобщи, че заради многото злоупотреби се сменя ръководството на болницата. 

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития в София на 24 април 2024 г....

Времето на 24 април 2024 г. Предимно облачно с кратки превалявания ще е времето в София днес. Сутринта термометрите ще ...

Прочети още keyboard_arrow_right