Новините в София: Най-важното за деня 30 август 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 30 август 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 30 август 2021 г.

На среща при здравния министър: Доц. Кунчев предлага затягане на COVID-мерките

Заради усложняващата се COVID- обстановка у нас, здравният министър събира на среща епидемиолози, съобщават от Нова телевизия. На срещата се очаква главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев да предложи по-строги мерки за цялата страна.

АПП извадиха жена, паднала във Владайската река на "Княжево" (СНИМКИ)

Жена е паднала във Владайската река в квартал "Княжево" при улица "Войводина могила" № 87А, научи Столица.bg. Сигналът за инцидента е подаден на спешния телефон днес около 10.22 ч. Към мястото веднага са потеглили екипи на Дирекция "Аварийна помощ и превенция".
Жената е извадена от реката. Тя е адекватна, не е тежко пострадала, с рана на главата е. Закарана във ВМА от екип на Спешна помощ- София.

Досъдебно производство за смърт по непредпазливост на мъж в "Красна поляна"

Води се досъдебно производство за извършено престъпление от общ характер, съобщават от Софийска градска прокуратура. На 27.08.2021г. около 10.00 ч. в гр. София, ж.к. „Красна поляна“ на 48-годишния В. И. е нанесена телесна повреда, два часа по-късно пострадалият е починал в дома си.
Досъдебното производство е образувано по реда на чл. 212, ал. 2 НПК с първото действие по разследването – оглед на местопроизшествието.

Столичният зам.-кмет Боршош: Децата в детските градини не могат да носят маски

Децата в детските градини не могат да носят защитни маски за лице. Тази позиция изрази зам. - кметът Мирослав Боршош във връзка с приемането на насоки за работа в условията на COVID-19 за учебната 2021/22 година и стартиране работата на детските градини на 1 септември. Това становище беше обсъдено и подкрепено от работодателските организации в системата на предучилищното и училищното образование, както и от родителски организации. Дневният режим на децата в детските градини е наситен с различни дейности, ситуации и активности като хранене, игри и следобедния сън при които носенето на предпазни маски е невъзможно и неефективно.

Парк "Врана" се превръща в светлинна магична реалност от 9 до 11 септември

Парка "Врана" се превръща в уникална светлинна магична реалност от 9 до 11 септември. Там ще има мащабна светлинна арт инсталация. В парка ще се проведе единадесетото издание на проекта за градско изкуство Urban Creatures, който е част от Календара на културните събития на Столична община. А мащабната светлинна инсталация слива в едно светлина, музика, природа и технология, разказват от Столична община. Вход Деца от 0 до 3: безплатно, Деца от 3 до 18: 5 лв, Възрастни: 10 лв. Продажба на билети само на място, заради непредвидимата обстановка с Ковид-19.

В София: Датчици ще контролират отварянето на над 8500 шахти по светофарите

Над 8500 шахти на светофарите в София ще бъдат опасани с датчици, които ще следят за неразрешеното им отваряне. Това ще се случи до края на годината. Това се разбира от писмен отговор на кмета Йорданка Фандъкова във връзка със стопанисването и контрола върху шахтите, собственост на общината, цитиран от "Монитор".
От отговора на Фандъкова става ясно, че 34 000 е приблизителният брой на шахтите, които обслужват уличното осветление и светофарните уредби в София.

От РЗИ- София са направили 168 проверки за COVID- мерките през миналата седмица

168 COVID- проверки за миналата седмица са направили екипите на РЗИ- София. Столичните инспектори са проверили 25 заведения за обществено хранене, 18 търговски обекти, както и 107 обекти с обществено предназначение. В Софийска област са извършени 63 проверки от здравните инспектори. Това съобщават от Здравното министерство.

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (22%, 30 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 36 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 17 Гласове)
  • Ще има нови избори (29%, 40 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 15 Гласове)
Общо гласували: 138 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 27 март 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 27 март.  Кога ще има кръстовище на...

Прочети още keyboard_arrow_right