Новините в София: Най-важното за деня 30 май, 2020 г.

Новините в София: Най-важното за деня 30 май, 2020 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 30 май 2020 г.

В "Пирогов" не са си получили заплатите за април

Медиците в "Пирогов" не са си получили заплатите за април. За забавянето на месечните им възнаграждения съобщи bTV.  Директорът на една от най-големите болници в България проф. д-р Асен Балтов обясни за проблема на профила си в социалната мрежа.

Семейства се върнаха в ремонтираните си домове в опожарения бл. 9 в Бухово (СНИМКИ)

Опожарената жилищна кооперация в Бухово вече е напълно възстановена. Заслугата е на Столична община, след като бе създадена добра организация за ремонта, а също и за семействата, чиито домове пострадаха.  Днес вече всички семейства от бл. 9 в Бухово, чийто жилища бяха засегнати от пожара, са се завърнали в своите домове. Бе отслужен и молебен за здраве и благословение на обитателите днес. Сградата е чисто нов покрив, подменени ВиК и ел инсталация, подменена дограма.

В дома на обвиняем откриха списък с имена и милиони по аферата с боклука

Тридесет и осем мастити бизнесмени у нас лъснаха в списък, открит при обиск във връзка с аферата с внос на боклук от Италия. Имената бяха оповестени от прокуратурата като срещу всяко име е посочена сума.  Списъкът е намерен при обиска на дома на обвиняемия А. Б. Открита и иззета е цветна снимка, на гърба на която с ръкописен текст са изписаните имена, които съответстват на имената на публчно известни личности в обществото. Срещу всяко от имената са изписани парични суми в различни размери, съобщиха от Специализираната прокуратура.

Софийска окръжна прокуратура остави грабежлии от Костинброд в ареста

В ареста остават тримата извършители на грабеж в Костинброд, съобщиха от Апелативна прокуратура-София. Удължаването на най-строгата мярка за неотклонение - задържане под стража, е по искане на Софийска окръжна прокуратура. Разследването по образуваното досъдебно поризводство е под ръководството на Софийска окръжна прокуратура. Обвиняеми са трима мъже, който са извършили грабеж около 3 ч. през нощта на 26 май т. г. в гр. Костинброд.

"Средец" пусна анкета: Да стане ли ул. Шишман пешеходна зона?

Живеещите на централната столична "Цар Иван Шишман", район "Средец" и около нея могат да си кажат мнението дали улицата да стане пешеходна зона. Там предстои ремонт и е добре местната власт да се съобрази с мнението на гражданите. Именно затова от кметството на район "Средеца" са пуснали анкета, за да проверят нагласите за движението по "Шишман". За районната администрация е важно да разбере гледната точка на всички. Заинтересованите страни са гражданите и бизнесът по улицата, както и пресечките.

Коне излязоха на паша в Модерно предградие

Няколко кончета излязоха на паша на поляна край жилищните блокове в столичния квартал Модерно предградие, район Връбница. За животните сигнализираха местни жители в социалната мрежа. Животните са на прясно зелена треса и си пасат необезпокоявани, но пък и на никого не пречат. Не е известно кой е собственикът им. 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 24 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 24 април. Откриват художествена инсталац...

Прочети още keyboard_arrow_right