Новините в София: Най-важното за деня 30 март, 2020 г.

София вечер

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 30 март 2020 г.

Нови 8 случая на коронавирус, заразените са вече 354

Още осем потвърдени случая на коронавирус у нас. Така за денонощието стават 16, а общият брой на заразените е 354 души. Няма нова област, която да е с новоустановен случай.   Това съобщи на редовния сутрешен брифинг на Националния оперативен щаб ген.-майор проф. Венцислав Мутафчийски, цитиран от bTV. Един пациент в Сливен е с коронавирус след пътуване в Ню Йорк.

Обявяват свободните места за прием в първи клас в София за догодина

Днес се очаква всички училища на територията на София да обявят свободните си места за прием в първи клас за следващата учебна година. А на интернет страниците си учебните заведения ще публикуват и начина, по който ще се кандидатства - с електронна система на училището или чрез имейл, съобщават от БНР.

В София:Заплахи за саморазправа и незаконна търговия пред Националния кръвен център

Заплахи за саморазправа и незаконна търговия с кръв пред Националния кръвен център в София. Затова  сигнализира пред Нова телевизия жена, която е станала свидетел на наглото отношение на дилърите пред сградата. А на фона на пандемията и намалялото кръводаряване, дилърите качват цената. Жената иска да е анонимна от съображения за сигурност. И заради това журналистите я представят само като Гергана.

72 акта за разходки по паркове и градини в София само за ден

Само за един ден софиянци и пловдивчани отнесоха глоби на обща стойност 820 000 лв. за разходки в паркове и градини, въпреки въведената забрана. Общият брой на актовете в двата града е 164, съобщава "Монитор".

Вариант: И ние като гърците- да пускаме SMS, за да излезем от домовете си

Гръцкият опит за ограничаване на движението по улиците по време на пандемията обмисля да предложи Оперативният щаб, начело с ген. Мутафчийски. Дракононовските мерки въведени за гърците са пускане на SMS или попълване на специален формуляр, информират от "Монитор".

Измама: Глоби за неправилно паркиране уж от Столична община по колите на софиянци

В Столичната община постъпиха сигнали и запитвания за разлепени уведомления за налагане на глоби за неправилно паркиране. Във въпросните уведомления е посочена банкова сметка, по която да се правят преводи за наложените глоби. В социалните мрежи стотици граждани алармират, че са получили подобен "документ", който се е оказал фалшив.

Службите за Цветница и Великден- пред храмовете, ще ги излъчват и онлайн

Службите за Цветница и Великден да се проведат на открито, като за сигурността да следят органите на реда. За това се разбраха Светият синод и властта. Те се срещнаха днес на обяд по инициатива на вицепремиера Томислав Дончев, съобщиха от Нова телевизия.

Шофьор на ТИР загина при катастрофа на "Хемус" посока София

Два ТИР-а се удариха на 10-ти километър на магистрала "Хемус" в посока София. При катастрофата е загинал шофьорът на единия камион, съобщават от Нова телевизия.

Здравният министър разпореди: Всички с маски на обществени места

Всички лица са длъжни да носят защитна маска, когато се намират в закрити или на открити обществени места.   Такова нареждане даде здравният министър днес, съобщиха от здравното министерство, цитирани от Нова телевизия.

Още 5 заразени с COVID-19, в София новите случаи са два

Още 5 души у нас са дали положителна проба за коронавирус по данни на Националния оперативен щаб. Така общо потвърдените случаи на COVID-19 стават 359, съобщиха от Нова телевизия.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 18 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 18 април. Третото издание на фестивала "...

Прочети още keyboard_arrow_right