Новините в София: Най-важното за деня 30 октомври, 2019 г.

Александър Невски

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 30 октомври 2019 г.

СЕМ пуска нова процедура за избор на генерален директор на БНР

Съветът за електронни медии (СЕМ) пуска нова процедура за избор на нов генерален директор на БНР. Това предвижда първа точка в дневния ред на днешното заседание, което е от 11 часа.

Временното застудяване няма да пусне парното тази седмица в София

Все още среднодневните температури на 3 последователни дни не са паднали под плюс 12 градуса, коментираха от Топлофикация Очакваното застудяване от утре не е причина Топлофикация София да пусне централното отопление в столицата.

От Народно събрание към Московска 33

Волен Сидеров се отказа от депутатстването и напуска парламента. В НС днес, без дебати, бяха гласувани две оставки. Едната е на лидера на "Атака", която той депозира преди седмица по време на предизборната си кампания от местните избори, а другата е на Лиляна Павлова.

Във Витоша ВЕЦ Симеоново изникна приказна детска площадка (СНИМКИ)

Шарена, красива, функционална и приказна детска площадка вече има в м. Витоша ВЕЦ Симеоново, район Студентски в София. Новоизградената детска площадка е на ул. "проф. Христо Вакарелски". Малки и по-големи деца ще се радват и забавляват на новите къщички, люлки, беседки и др. съоръжения за игра.

Проф. Николай Овчаров: Надявам се при следващия мандат на Фандъкова "Паисий Хилендарски" ще се възстанови

През последните 10 години, благодарение на Столична община разкрихме манастира "Паисий Хилендарски" в Урвич в столичния район Панчарево. Това заяви археологът проф. Николай Овчаров пред Фокус. Той е категоричен, че в София не взима решенията еднолично, както говорят тези, които искат "да променят статуквото".

Запалиха 7 коли в "Хиподрума" и една в "Гевгелийски"

Седем автомобила са изгорели тази нощ в столичният квартал "Хиподрума". Три от тях са напълно унищожени от огъня, а другите четири са частично опожарени. За късмет щетите са само материални.

Новото кръстовище на Красно село разтовари трафикът по "Т. Каблешков" и "Гешов"

Край на задръстванията по столичния булевард "Цар Борис III" на кръстовището на Красно село с ул. Житница и "Гоце Делчев". Движението там е пуснато от понеделник и вече 3 дни трафикът е нормален без чакане, а колоните от автомобили се изтеглят бързо,

Даряват на "Пирогов" уникален апарат за диагностика на астма при децата

Педиатричното отделение на Института за спешна помощ "Пирогов" ще получи дарение иновативен апарат за диагностициране на астма в детска възраст. Изследването с този уред ще помогне за навременно стартиране и проследяване на лечението при деца с различни белодробни заболявания.   Церемонията ще се проведе утре 31 октомври 2019 г., четвъртък, в 11.30 часа, съобщават от болничното заведение.

Таксиметров шофьор обран от клиент в двора на столична болница

Шофьор на такси  бе обран в двора на столична болница от свой клиент. Антон Русинов се оказал с неплатена сметка за превоз и без смартфона си, след като на 24 октомври през нощта качил момче, което искало да прибере леля си от болницата. Шофьорът разпознал крадеца. Той се оказал стар познайник на полицията. Антон разказа за патилата си пред камерата на Нова телевизия.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (22%, 30 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 36 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 17 Гласове)
  • Ще има нови избори (29%, 40 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 15 Гласове)
Общо гласували: 138 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 28 март 2024 г....

Времето на 28 март 2024 г.: И през днешния ден температурите ще продължат да се повишават, съобщават от НИМХ. Преди обя...

Прочети още keyboard_arrow_right