Новините в София: Най-важното за деня 30 октомври 2022 г.

Новините в София: Най-важното за деня 30 октомври 2022 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 30 октомрви 2022 г.

Акцията на "Капачки за бъдеще" в София е за трета детска линейка

За детска линейка са тоновете пластмасови капачки и бутилки, събрани на днешната акция на "Капачки за бъдеще" на пл. Батенберг в София. Над 7 часа в неделя продължи предаването на пластмасовия отпадък в 11-ото издание на "Капачки за бъдеще" в центъра на София. Жълтите павета на пл. Батенберт бяха отрупани с планини от капачки, бутилки  и кенчета.

София с най-висока средна брутна заплата - 2163 лв., за второто тримесечие

София и малки общини с големи работодатели държат класация по средна брутна заплата през второто тримесечие на годината, показват данните на НСИ. Според статистиката най-високата средна брутна заплата е в Югозападния район на страната. Първенец с 2163 лева е столицата. Най-ниските възнаграждения са в област Кюстендил. Сред първенците са и малки общини с големи работодатели. Според данни на Института за пазарна икономика, от преди 2 години, сред призьорите е Челопеч, където се добива злато, а след тази община се нареждат Козлодуй, Пирдоп и Раднево. Това са все общини с развита добивна промишленост, както и с големи предприятия в енергийния сектор.

Ранен при катастрофа седна зад волана друсан, за да покаже несправедливостта

Защо прокуратурата не мери с равен аршин инцидентите на пътя? Защо при няколко катастрофи от удин шофьор и ранен няма досъдебно производство, а за употреба на амфетамини има? Тези въпроси задава Мартин М. от Перник, пострадал при ПТП в София преди година.

Камион се запали на "Хемус", има задръстване към София (ВИДЕО)

Пореден инцидент стана около 16.30 часа на магистрала Хемус. Камион е катастрофирал и се е запили, съобщиха във фейсбук групата Катастрофи в София. Инцидентът е станал в посока към София. В момента движението е затруднено и има задръстване в посока към столицата. Не се съобщава за пострадали хора.

Извадиха 5 чувала с бирени бутилки от шахта, за да спасят чешмичката зад Двореца в София

От още една чешмичка в парк може да потече вода в центъра на София. От отводнителната шахта на строената през 2007 г., от Ордена на тамплиерите в България, чешма са изчистени 5 чувала с бирени бутилки, съобщиха от Столичен инспекторат. Чешмата е точно в градинката зад Двореца - Националната художествена галерия. Вероятно клошар е събирал с години около пейките в градинката бутилките и ги е крил в отводнителната шахта, предполагат от Столичен инспекторат. Инициативата за възстановяването на чешмата е на Ордена на тамплиерите и организацията иска да се ремонтира и възстанови. За ремонта имат цялостно съдействие на Столичен инспекторат.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 17 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 17 април. Кола се заби челно в линейка н...

Прочети още keyboard_arrow_right