Новините в София: Най-важното за деня 30 януари, 2020 г.

София вечер

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 30 януари 2020 г.

Бус се обърна в Младост 3 до общината, няма пострадали (СНИМКИ)

На майсторска каскада, като в американски екшън станаха свидетели рано сутринта шофьорите в София. В резултат на удар бус се обърна и падна върху лек автомобил в Младост 3. За щастие няма пострадали хора.

В "Надежда" организират обсъждане за еднопосочно движение

 Еднопосочно движение ще бъде въведено по улиците в столичния Надежда 1. Промяната обаче първо трябва да мине през обществено обсъждане. То е организирано от районното кметство на 4 февруари 2020 г., от 18:00,ч., в Актовата зала на 101 СУ "Бачо Киро" на ул. „Илинденско въстание“ № 36.

Най-после: Заловиха драскач на стени в подлеза на НДК

Санкцията за нарушителя - CROHE, е от 100 до 5000 лв. Най-после в София има заловен драскач на графити. Служителите на Столичен инспекторат хванаха на място мъж, който е "рисувал" по стените на подлеза на НДК, в близост до бул. "Н. Скобелев". съставен е и акт на нарушителя са установяване на административно нарушение.

Онколози и хематолози на "Св. Иван Рилски" дават безплатни консултации

Безплатните прегледи ще са на 3, 4 и 5 февруари по график, без предварително записване Онколози и хематолози от университетската болница "Св. Иван Рилски" ще дават безплатни консултанции на пациенти с онкологични заболявания. С тази инициатива лечебното заведение се присъединява към световната инициатива за отбелязване на Деня на онкологичните заболявания  - 4 февруари.

Главният прокурор Иван Гешев: Обещах на българските пенсионери да реша проблема с телефонните измами (ВИДЕО)

Аз не се срещам с олигарси, отсече прокурор №1 на държавата и допълни, че е имал обаждане за среща и от Валентин Златев „Обещах на българските пенсионери да реша проблема с телефонните измами. Ако ние не можем да се справим с този проблем, какво друго да се направи в тази държава.“

Връщат старата спирка на тролеи 2,8 и 9 на ул. "Св. Георги Софийски"

Връщат на постоянното ѝ място спирка с код  1034 „УМБАЛ Александровска“ на ул. „Св. Георги Софийски“ в посока бул. „Прага“. Тя е за тролейбусни линии №2, 8 и 9 и автобусна линия №72, като се измества 140.00 метра напред.

1001 червени рози за балерина красавица на премиерата на "Цигулар на покрива"

1001 червени рози получи на премиерата на „Цигулар на покрива” в Музикалния театър 28-годишната Ивана Пъдпъдъкова. Тя е балерина в трупата на театъра от осем години, участва във всички негови спектакли, както и в мюзикъла „Цигулар на покрива”.

Търсят момче с аутизъм и епилепсия, избягало от дома си

Има вероятност Лео да се вози в градския транспорт Полицията в София търси Лео, който е с аутизъм и епилепсия. Той е избягал от дома си в Красно село вчера сутринта около 5 часа. Повече от 24 часа продължава издирването му. Заради заболяването той се нуждае от редовен прием на лекарства, предупредиха близките му.

Фандъкова посети 58 ОУ "Сергей Румянцев", чу проблемите на хората от "Орландовци" (СНИМКИ)

Кметът на София Йорданка Фандъкова посети  58 ОУ „Сергей Румянцев“ и читалище „Райна Княгиня“ в квартал „Орландовци“ и се срещна с представители на инициативния комитет на района. В срещата участва и кметът на район „Сердика“ Тодор Кръстев.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития в София на 24 април 2024 г....

Времето на 24 април 2024 г. Предимно облачно с кратки превалявания ще е времето в София днес. Сутринта термометрите ще ...

Прочети още keyboard_arrow_right