Новините в София: Най-важното за деня 30 януари 2021 г

Новините в София: Най-важното за деня 30 януари 2021 г

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 30 януари 2021 г.

Нова схема в София: Пускат в ресторанта на 5-звезден хотел срещу фиктивна нощувка от 20лв.

Ресторант в петзвезден хотел в София измисли нова схема за вечеря. Схемата включва фиктивна нощувка за 20 лева . Екип на bTV влезе в ролята на таен клиент в заведението. Нощувката оскъпява вечерята с 20 лв. на човек или общо 40 лв. за двойна стая. В сайта на хотела обявените цени за нощувка са между 68 и 97 евро. На входа има табела, че ресторантът работи само за гости на хотела.

Столичният кмет разпореди да се наблюдават реки и язовири

Столичният кмет Йорданка Фандъкова разпореди да се наблюдават критичните места на речните корита, нивата на реките и язовирите на територията на Столична община. Прогнозите за повишаване на температурите и очакваното снеготопене създават риск от преливане на реките и язовирите. Засега реките текат в коритата си, осигурена е проводимостта на реките и няма опасност от разливи.

Кога ще бъде разчистено свлачището в Искърското дефиле?

Премиерът Бойко Борисов и регионалният министър Петя Аврамова провериха на място как протича разчистването. То се извършва основно по два начина - алпинисти обрушват ската от камъни, които са във височина, с тежки машини пък се разчиства скалната маса, която се е струпала върху пътното платно. Прави се проверка и на цялото трасе от около километър и половина, тъй като всички скатове, които минават покрай пътя в този участък, са такива.

Кметът на София откри новия дом на волейболния "Левски" (СНИМКИ)

Кметът на София Йорданка Фандъкова новата спортна зала на волейболния "Левски". На официалната церемония присъстваха главният архитект на София Здравко Здравков, президентът на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев и вицепрезидентът на волейболната федерация Петър Кънев.

 На 52 Добромир Банев пред Столица.bg: Ние не можем да съществуваме без любов

Обичаният поет Добромир Банев днес, 30 януари, ще отпразнува 52-рия си рожден ден в сред любими и хора и много любов. Пандемията, ограничителните мерки и затварянето на най-големите книжарници не попречиха книгата му „Обичай ме бавно“, издание на „Персей“, да стига до ценителите на поезията и тя се превърна в най-продаваната поетична книга на 2020 г.

 Затварят временно за движение пътищата Драгалевци-Алеко и Бояна – Златните мостове

Заради обилният снеговалеж и усложнена метеорологична обстановка в планината Витоша се затварят за движение временно пътищата Драгалевци-Алеко и Бояна – Златните мостове, съобщиха от Столичен инспекторат.   Ще бъдат извършени обработки с опесъчаване и снегопочистване. Екипите на дирекция Аварийна помощ и превенция съдействат на място за организацията. След извършване на обработките ще се пропускат автобусите на ски училищата.

Още 3169 ваксинирани за денонощие, новозаразените в София са 173

За последните 24 часа в страната са направени общо 13 583 теста. От тях положителни за новия коронавирус са се оказали 695 проби. Това показват данните в Националната информационна система. Общият брой на положителните случаи в страната от началото на епидемията достигна 218 269. От тях активните случаи са 25 012.


 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 24 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 24 април. Откриват художествена инсталац...

Прочети още keyboard_arrow_right