Новините в София: Най-важното за деня 30 юли 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 30 юли 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 30 юли 2021 г.

Кола изпадна от платформа и се обърна при катастрофа на Околовръстното (ВИДЕО)

Поредната катастрофа в София- този път на Околовръстното до "Декатлон". При ПТП-то обаче бял автомобил е изпаднал от платформа и се е обърнал. За това съобщават в социалната мрежа с коментари и снимки граждани.
Според свидетели на екшъна бялата кола се е намирала върху ремарке, теглено от "Рено". Засича ги водач с "Мерцедес". При опит "Реното" да избегне удара, платформата се обръща. Очевидци казват в Интернет, че бялата кола е била чисто нова, още не е била регистрирана.

От "Овча купел" се вдигат на протест: Строител изсякъл неправомерно дървета

От "Овча купел" се вдигат на протест. Инициативен комитет иска спиране на строеж на блокове. Според хората строителят е изсякъл неправомерно десетки дървета. За казуса разказват от bTV.
През 2018 г. е сменен общият устройствен план, с което е позволено да се направи жилищна сграда.
„Разбрахме, че ще се строи в почивните дни между Великден и Гергьовден, когато една сутрин в 7 ч. дойдоха машините и се събудихме от шума. Беше изрязано всичко, тук има и защитени видове – акации, явори, ясени, дървета на 30-40 г.“, разказа пред камерата Аглика Виденова, която е подала сигнала. Жители на квартала допълват, че мястото е трябвало да бъде парк.

Три дни повече отпуска за ваксинираните учители от София

Три дни допълнителна платена отпуска ще има за ваксинираните срещу коронавирус столични учители.
Бонусът е както за педагозите, които тепърва ще се имунизират и може да се ползва след първа или втора игла, така и за тези, които вече имат защита срещу коронавируса, съобщават от "Монитор".

От 2 август автобуси 93 и 66 се обединяват в линия 66

От 2 август се обединяват автобусни линии 93 и 66 в линия 66. Запазва се маршрута „Зоопарка - хотел Морени“, съобщават от Столична община.
Със сливането на двете линии се осигуряват почти три пъти повече курсове в делничните дни до Морените и Драгалевски манастир. Увеличава се възможността за отдих в планината през цялата седмица, тъй като последният курс от „Хотел Морени“ към града ще е в 18:35 часа.

Променят маршрута на три автобуса заради събора на село Железница

Промени в маршрута на три автобусни линии ще има на 15 август заради провеждането на традиционния събор на село Железница „Успение Богородично“. Това съобщават от Столична община и дават подробности.
За времето от 08.00 часа до 24.00 часа се създава организация за промяна маршрутите на автобусни линии 69, 70 и 98 в с. Железница.

На Терминал 2 до дни ще отвори COVID-лаборатория

Лаборатория за тестване на COVID-19 ще заработи до няколко дни на Терминал 2 на столичното летище. Всички преминаващи ще могат да направят PCR, бърз антигенен тест и други изследвания. За удобство на пътниците преди тяхното пътуване PCR тестът ще бъде готов в рамките на 2 часа, а антигенният - за 20 мин

Продължава оросяването на улици и булеварди в София заради жегите

И през днешния ден продължава оросяването на улици и булеварди в София заради жегите. Екипите оросяват пътната инфраструктура, за да се намали прекомерното затопляне на въздуха и на трасетата, съобщават от Столична община.
Оросяват се входно-изходни булеварди като бул. „Ботевградско шосе“, бул. „България“, Южна дъга на "Околовръстен път", бул. „Васил Левски“, бул. „Ситняково“, бул. „Черни връх“ и др. Дейностите се контролират от екипи на Столичен инспекторат.

Шофьор с 2.52 промила се озова в ареста в Елин Пелин

54-годишен шофьор от Елин Пелин попадна в ареста за 24 часа, след като се оказа, че е зад волана с 2.52 промила алкохол в кръвта. Срещу него е започнато бързо производство за извършено престъпление, съобщават от ОДМВР- София.
Около 20.35 часа снощи, на третокласен път, автопатрул спрял за проверка лек автомобил „Фолксваген Поло“, управляван от жител на Елин Пелин. Униформените тествали водача за употреба на алкохол, при което дрегерът отчел 2.52 промила в пробата му.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 19 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 19 април. Двуетажен автобус от пл. "Алек...

Прочети още keyboard_arrow_right