Новините в София: Най-важното за деня 30 юни 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 30 юни 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 30 юни 2021 г.

"Майстори" роми лепят листовки по входове в София, предлагат ремонти (СНИМКИ)

Ромски "майстори" са се активирали и усърдно лепят листовки с предложения за ремонти. Входове в жилищни блокове в Дружба 1 са изцяло облепени. И въпреки че живеещите постоянно ги чистят, по входните врати оставят лепила и хартии, които от жегата не могат да се изчистят. "Майсторите" предлагат всичко, от ремонта на покрива, смяна на улуци, водомери, лепене на плочки, щрангове, боядисване, зидария, сваляне на тапети, почистване на мазета и тавани, даже и дворове в столичните комплекси, предимно от блокове. 

Спират водата в „Зона Б-5“, „Гео Милев“, „Лозенец“ и „Дружба“ 1

Планови ремонти на „Софийска вода“ в четвъртък, 1 юли, ще наложат спирането на водата в някои столични райони.

Кметът на София провери изграждането на открит паркинг във "Възраждане" (СНИМКИ)

Кметът на София Йорданка Фандъкова провери изграждането на открит паркинг в столичния район "Възраждане". През последните години в района са изградени четири открити паркинга с около 400 места, обясниха от Столична община. В момента се работи по два. Те са оформени след благоустрояване на междублокови пространства. Кметът на София Йорданка Фандъкова провери работата по обектите заедно с кмета на район "Възраждане" Савина Савова.

Катастрофа блокира кръстовището на "Драган Цанков" и "Жолио Кюри"

Катастрофа без пострадали хора стана на кръстовището "Драган Цанков" и "Жолио Кюри", при сградата на Интерпред, съобщиха шофьори в социалната мрежа. Ударът между два леки автомобила е в платното в посока КАТ. В жегата се образува дълга колона, но все пак се минаваше макар и бавно, споделиха граждани, но препоръчаха да се избягва трасето. На местопроизшествието имаше постане триъгълник, а шофьорите на ударените автомобили не можеха да се разберат кой е виновен.

Каролев продължава да е в "Пирогов" близо два месеца след инцидента в Пирин

Икономистът Владимир Каролев продължава да е в реанимацията на "Пирогов" близо 2 месеца след инцидента в Пирин. Това съобщават от "24 часа", цитирайки най-голямата спешна болница у нас. Там Каролев бе транспортиран за лечение.  Травмите на икономиста, които е поучил при падането, са преодолени от медиците. Той се възстановява. Но още има нужда от реанимационно лечение и е на апаратна вентилация.

Заради жегите: В рамките на 3 часа в Спешна помощ - София са получени десетки сигнали

В рамките на 3 часа – от 8 ч. до 11ч. в Спешна помощ София са получили 14 сигнала от хора, на които им е прилошало в жегата, съобщи bTV. Вчера повикванията са били над 30.  Лекарите препоръчват до 18:00 ч. да се избягват дългите разходки, защото до този час е задушно и усещането е за още по-горещо време. В района на Сандански са най-високите температури днес – там се очакват 40 градуса. Другите най-горещи градове ще са Пловдив, Русе, Благоевград и Видин – до 38-39 градуса там. В останалата част от страната температурите ще са предимно между 34 и 38 градуса, по-ниски стойности само по морския бряг. 

 

 

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 148 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 23 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 23 април. Кола се заби в багер на Околов...

Прочети още keyboard_arrow_right