Новините в София: Най-важното за деня 30 юни 2022 г.

Новините в София: Най-важното за деня 30 юни 2022 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 30 юни 2022 г.

Парламентът гласува половината от нужните компенсации за градския транспорт в София

Народното събрание днес гласува компенсации за градския транспорт в София от 74 млн.лева - това е половината от необходимата сума за издръжката му до края на годината, съобщи председателят на СОС Георги Георгиев в социалната мрежа. 

Премахнаха висящите кабели и по ул."Сан Стефано" в София

Акция по премахването на излезлите от употреба телекомуникационни кабели се провежда в столичният район "Средец", съобщи кметът Трайчо Трайков. Въздушните кабели с издадени заповеди за премахване бяха отстранени вчера, 29 юни, по ул. "Сан Стефано".

Столичният зоопарк - с най-добри условия за отглеждане на животни на Балканите

Софийската зоологическа градина е най-голямата на Балканския полуостров и вече гордо можем да кажем, че разполага с най-добрите условия на Балканите за отглеждане на животни от видовете големи котки и примати. Това съобщи в интервю за БТА директорът на Зоологическа градина - София Добромир Бориславов. Усилията през тази година са насочени към членство на зоопарка в Европейската асоциация на зоопарковете и аквариумите, посочи Бориславов. Членството означава спазване на много високи стандарти в условията за отглеждане на животните. Има специални изисквания за помещенията, за външните заграждения, за всичко, свързано с обитателите, каза Бориславов. Той подчерта, че през последните пет-шест години Столичната община е осигурила сериозни средства за инвестиции, така че зоопаркът да отговори на тези високи стандарти.

В "Искър" проведоха обществено обсъждане за павилионите в парк "Дружба"

Заключителната дискусия на общественото обсъждане на Схемата за разполагане на преместваеми обекти на територията на столичния парк „Дружба“ проведе на 28 юни в Дома на културата „Искър“, съобщават от районната администрация на „Искър“. На заключителната дискусия присъстваха жители на района, районният кмет Ивайло Цеков и служители на районната администрация. Първата част по представяне на схемата се проведе на 14 юни, като в срок до до 22 юни 2022 г. всеки имаше възможност да входира в деловодството на районната администрация „Искър“ мнение, възражение или предложение относно схемата.

Разпадащ се бус без гуми се движи по столичния "Гоце Делчев" (ВИДЕО)

И Флинстоун може да завиди на бус, който се разпада в движение, но шофьорът си го кара из софийските улици и булеварди. Барни и Фред поне могат да спират с крака, а на шофьора на таралясника ще му се наложи да скача в движение. МПС-то е с регистрационен номер СА6719РХ. То бе заснето в движение по столичния "Гоце Делчев" вчера от водач на лека кола зад него. Бусът е с висящи ламарини, без губи и се влачи из столицата. Зад него се реди колона от автомобили, защото пълзи. 

Завърши грубият строеж на новия корпус към 35 СДЯ "Вълшебство" в "Триадица" (ВИДЕО/СНИМКИ)

Бързо напредва изграждането на новия корпус към 35 СДЯ "Вълшебство" в кв. Стрелбище, район Триадица-Столична община. Сградата е построена и е приключил грубият строеж, съобщи зам.-кметът по здравеопазване на Московска 33 Дончо Барбалов. Днес той бе на проверка и установи, че строителството е по график. Покрай сградата ще се изгради чистон нова канализация, тъй като старата е доста амортизирана и не може да поеме напора на вода на старата и нова сграда. Електронисталацията също е готова.

Заслужено признание: "Реките на София" спечели първо място на Европейските награди за културно наследство (СНИМКИ)

Заслужено европейско признание получи единственият български проект "Реките на София" и спечели първото място на тазгодишното издание на Европейските награди за културно наследство / Наградите Европа Ностра, в категория  “Ангажиране на гражданите и повишаване на осъзнатостта”. Проектът "Реките на София" е рожба на екипа на фондация "Колективът" и с него участваха и в ворото, тазгодишно издание на общинската програма "София избира Зеленото", финансирана от Столична община с 1 млн. лв., в която гражданите гласуват и избират победителя. Речен площад "Лъвов мост", с бюджет 464 100 лв., получи 1141 гласа и остана на второ място. 

Спортният министър в оставка планира ремонт на Зимния дворец през 2023 г.

Спортният министър в оставка Радостин Василев и заместникът му Харизанов планират ремонт на Зимния дворец в Студентски град в София през 2023 г. Харизанов днес е провел среща в София с представители на финландската фирма „Suomen Tekojää“, съобщиха от пресцентъра на ММС. Така оправдава командировката си във Финландия през май т. г. От скандинавската фирма се ангажирали да изготвят идеен проект за смяна на старата инсталация за заледяване в Зимния дворец. 

Прокуратурата обвини директора на Столичната здравна каса за фалшифициране

Софийска градска прокуратура (СГП) внесе обвинителен акт в Софийски районен съд (СРС) срещу Б. С. за фалшифициране на документи, съобщиха от прокуратурата. В качеството си на директор на Столична здравно осигурителна каса (СЗОК) тя е принудила трима служители, против волята им, да отразят документи с невярно съдържание. Обвинението на Б. С. е за извършени три престъпления от НК.


Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 24 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 24 април. Откриват художествена инсталац...

Прочети още keyboard_arrow_right