Новините в София: Най-важното за деня 31 август 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 31 август 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 31 август 2021 г.

За столичани: На 1 септември отварят изцяло за движение "Тодор Каблешков" (СНИМКИ)

Добра новина за столичаните-пешеходци и шофьори. На 1 септември, сряда, се отваря за движение бул. "Тодор Каблешков". Изцяло обновен е булевардът в пълен профил с по 3 ленти в посока от бул. „България“ до кръстовището с „Луи Айер“. До 15 септември продължава работа по тротоарите и велоалеята. Това съобщи по-рано днес зам.-кметът по "Строителство" Ангел Джоргов. Той направи на място проверка как върви реконструкцията на релсовия път на бул. "Цар Борис III" при пл. "Македония".

От МОН се произнесоха: Децата в градините без маски

От Министерството на образованието излязоха със становище по казуса дали децата в детските градини трябва да носят маски заради сложната COVID- обстановка в страната.
Децата няма да носят защитни маски за лице в детските градини, независимо от възрастта си. Дете може да носи предпазна маска там само по препоръка на лекар или при заявено желание на родител. Това се казва в Насоките за обучение и действия в условията на извънредна епидемична обстановка в детските градини, публикувани днес.

При спецакция в "Стрелбище" в жилище са открити над 600 грама наркотици

В жилище в столичния квартал "Стрелбище" са намерени над 600 грама наркотици. Това е станало на 23 август при спецакция на полицаи от 4-то Районно управление при СДВР. По време на сделка с дрога е задържан 35-годишен мъж – клиент на дилър, съобщават от МВР. След проверка у него били намерени и иззети полиетиленов плик с растителна маса и сгъвка, съдържаща прахообразно вещество. Минути по-късно в същия квартал е задържан и 43-годишният криминално проявен дилър.

Възстановена е историческата паважна настилка по част от ул. „Галичица“

Към финализиране върви текущият ремонт на ул. „Галичица“ между кръстовищата с ул. „Якубица“ и ул. „Бабуна планина“.
Ремонтните работи по ул. „Галичица“ са инициатива на фирма „БЛД“ и на други инвеститори, чиито нови жилищни сгради се намират в тази част от улицата. Кметът на "Лозенец" Константин Павлов е успял да убеди строителя да възстанови историческата паважна настилка, която е стояла покрита под няколко пласта асфалт.

Притеснително: Намериха бидон с хлороформ в "Княжево"

Опасна находка породи притеснения у хората, които живеят в квартал "Княжево". Открит е тайнствен бидон, пълен с хлороформ на оживено място, съобщават от Нова телевизия.
„Сигналът е подаден от гражданин, който е разхождал кучето си. Нашият екип пристигна веднага. Бидонът беше запечатан фабрично, на него пишеше „хлороформ”. Веднага предприехме действия по изваждането му. Това е изключително опасна за здравето течност, не се разрежда с вода, безцветна е, със сладък вкус. При поглъщане може да причини сериозни здравословни проблеми”, обясни пред камерата директорът на "Аварийна помощ и превенция" към Столична община Красимир Димитров.

347 заразени в София за денонощие, още 739 излекувани за страната

За последните 24 часа в страната са направени общо 32 070 теста, от които 8666 са PCR, а 23404 - антигенни.От тях положителни за новия коронавирус са се оказали 2090 проби. Общо 453 689 са потвърдените случаи на коронавирус у нас от началото на пандемията, като активните са 29 754. Това показват данните от Единния информационен портал.

Задържане за 72 часа на мъж от София, заплашил жена с убийство

Мъж от София на 71 години е задържан за до 72 часа заради отправени закани за убийство към жена. Той е привлечен към наказателна отговорност от Софийска районна прокуратура. Със заканите си Т.С. е нарушил и заповед за защита от домашно насилие. Наблюдаващият прокурор е преценил, че съществува реална опасност, ако не бъде задържан, обвиняемият да извърши друго престъпление, предвид факта, че с М.А. живеят на един адрес. На 02.09.2021 г. предстои да бъде внесено искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо мъжа.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (22%, 30 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 36 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 17 Гласове)
  • Ще има нови избори (29%, 40 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 15 Гласове)
Общо гласували: 138 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 28 март 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 28 март. Автомобил обикаля София с "паяк...

Прочети още keyboard_arrow_right