Новините в София: Най-важното за деня 31 декември, 2019 г.

вечерен обзор на новините

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 31 декември 2019 г.

Елен Герджиков: Нека Новата 2020-а бъде здрава, успешна и целеустремена

Нека Новата 2020-а година бъде здрава, успешна и целеустремена. Това е пожеланието на председателя на Столичния общински съвет Елен Герджиков към всички граждани. 

Голям пожар на Сточна гара- пламна сградата на Психодиспансера

Голям пожар е имало тази нощ в района на столичната Сточна гара. Няма сведение за загинали и пострадали хора, каза гл. комисар Николай Николов, директор на Главната дирекция "Противопожарна безопасност и защита на населението", цитиран от БНР. Евакуирани са 51 човека. Сигналът за пожара е подаден около 5:05 ч. тази сутрин. Причината не е ясна, но не е изключено да става въпрос за късо съединение в електрическата мрежа.
По предварителна информация огънят е избухнал в сградата на Психодиспансера. Засегнати от стихията са три сгради. Щетите са сериозни, уточни гл. ком. Николов. Пожарът е овладян, добави той.
На място са изпратени седем противопожарни автомобила.

Кола се удари в автобус на Околовръстното, загина 19-годишен младеж

19-годишен младеж загина на място, след като управляваният от него автомобил се удари в спрял автобус на градския транспорт на столичното Околовръстно шосе, съобщиха от МВР, цитирани от bTV. Сигналът за инцидента е постъпил около 8:40 ч. тази сутрин.
По информация на медията автобусът по линия 111 е бил спрян за проверка при Суходол и в него не е имало пътници. При катастрофата няма други пострадали хора.

Без материални щети след снощното земетресение в Самоков

Няма пострадали хора и материални щети след силния трус, разлюлял района на Самоков в понеделник вечерта. По официални данни от БАН магнитудът на земетресението е бил 4,3 по скалата на Рихтер. Епицентърът на труса е бил на 61 км южно от София, на 20 км южно от Самоков и 37 км североизточно от Благоевград. Дълбочината на труса е 2 км. Той бе усетен по високите етажи в София.

Митничари задържаха контрабандна валута за над 60 хил. лв. на летище София

Недекларирана валута с левова равностойност 88 709 лева откриха митнически служители при две отделни проверки на Митнически пункт Летище "София"-пътници и Митнически пункт Малко Търново през последните дни на 2019 година.
В първия случай, на 29.12.2019 г. на МП Летище София - пътници, Терминал 2, митнически служители от Териториална дирекция Югозападна откриват при митническа проверка недекларирани 31 000 евро и 400 щатски долара в ръчната чанта на пътник, пристигащ с полет от Турция, който преминава през зелен коридор – „Нищо за деклариране“. Недекларираната валута с левова равностойност 61 338 лв. е задържана. Срещу нарушителя - израелски гражданин е съставен акт за установеното нарушение на Валутния закон.

Настаняват 16 от Психодиспансера на Сточна гара в Нови Искър след пожара

16 души от Психодиспансера на Сточна гара се превеждат в Държавната психиатрична болница в Нови Искър. Информацията оповести в социалната мрежа д-р Цветеслава Гълъбова, директор на болницата.
"Трябва да се погрижим адекватно за болните. Надявам се психиатричните клиники в "Александровска" и "Св. Наум" също да откликнат", написа още тя.

Столицата е готова за новогодишните тържества

Центърът на столицата е готов за новогодишните тържества. На площад "Княз Александър I" е издигната сцената за концерта на открито, наречен "Сцена под звездите", съобщават от Нова телевизия.
Тази вечер до площада ще се стига през няколко пропускателни пункта. Както винаги, няма да се допускат хора с оръжия или такива, които са прекалили с алкохола.
Новогодишният концерт започва точно в 22 ч.

Карлос Контрера: Войната с пиротехника по улиците трябва да спре

Общинският съветник от ВМРО и председател на "Патриоти за София" Карлос Контрера публикува гневни думи срещу шумните канонади от пиратки и пищни зари около Нова година в социалната мрежа. Стотици хора и незнайно колко животни претърпяват емоционален стрес и физически наранявания, някои дори губят живота си заради забавлението на други. Недопустимо е, категоричен бе Контрера.

Втори случай на грип регистриран в София-при две деца на 4 и 12 години

Втори случай на грип е регистриран в София, съобщиха от Националния център по заразни и паразитни болести, цитирани от bTV. Две деца, на 4 и 12 години, са приети в Инфекциозна болница. При 4-годишното дете е изолиран свински грип, при 12-годишното дете - Б „Виктория”.

За първи път от години: Музикалният театър със спектакъл на 31 декември

За първи път от години Музикалният театър посреща публика на 31 декември с представление. От 17:00 часа е началото на специалния новогодишен спектакъл на „Прилепът” от Йохан Щраус, билетите обаче вече са разпродадени. За зрителите са подготвени много изненади, подаръци и шампанско, за да се заредят с празнично настроение в навечерието на Новата 2020-та година.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 44 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 146 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 15 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 15 април. По тялото на 45-годишния мъж в...

Прочети още keyboard_arrow_right