Новините в София: Най-важното за деня 31 март, 2020 г.

София вечер

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 31 март 2020 г.

Финансови проблеми за автогарата в София заради кризата с коронавируса

Родните автобусни превозвачи са пред фалит, заради мерките срещу разпространението на коронавируса. Не само транспортните компании, но и автогарата в София вече изпитва финансови затруднения, разказват от bTV. В 65-местен автобус пътуват четирима души. Когато сте принудени - нямате какво друго да направите, за да останете там, където работите – се прибирате вкъщи“, споделя един от пътуващите.

Мерки за помощ на бизнеса в София обсъди Икономическият съвет към Столична община

На проведеното вчера онлайн заседание на Икономическия експертен съвет към Столична община бяха обсъдени мерки за подкрепа на бизнеса в София.   Част от тях са: удължаване на срока за плащане на такса смет за първото тримесечие от 30 април до 30 юни и удължаваме с 1 месец на служебния абонамент на тези фирми, които поради затварянето на зоната не са го ползвали.

Официална Viber група на Столична община за всичко около COVID-19

Има направена официална Viber група на Столична община за всички въпроси, свързани с коронавируса. В групата ежедневно ще се споделя важна информация, новини за обстановката в града и текущи мерки, които засягат гражданите на София. За това съобщи в социалната мрежа кметът на столицата Йорданка Фандъкова.

Шестима нарушители на домашната карантина в област София само за ден

Има шест нарушения на задължителната карантина в област София за последното денонощие, съобщиха от ОДМВР - София.

Още 19 антикризисни мерки в СОС, сред тях и плащане на данъци до ноември

Групата на БСП в СОС внесе пакет от мерки Пакет с 19 икономически мерки предложи групата на социалистите в СОС. Докладът е внесен от зам.-председателя на Постоянната комисия по финанси и бюджет на местния парламент Иван Таков. По спешност миналата седмица бе създадена работна група за предприемане на антикризисни мерки в Столична община.

Ананиев отмени задължителното носене на маски

Държавата е поръчала 1 милион маски, които ще се раздават през МТСП на социалнослаби Здравният министър Кирил Ананиев отмени задължителното носене на маски на открити и закрити обществени места за предпазване от заразяване с COVID-19. Това съобщи самият Ананиев на брифинг в Министерски съвет преди минути.

Ресторантьор от София с безплатна храна за 2 столични болници и полицаи

Собственик на два ресторанта в София започна от днес да доставя безплатна храна за хората, които са на първа линия в борбата с коронавируса. Приготвят безплатен обяд за медицинския персонал на Втора градска и Пета градска болница, а също и за дежурните полицаи на пропускателните пунктове в столицата, разказват от БНТ.

Столична община и "Фантастико" даряват топъл обяд на софиянци в нужда (СНИМКИ)

Столична община и търговска верига „Фантастико“ поставят началото на социалната инициатива за предоставяне на топъл обяд на хора в крайна нужда в София. Търговската верига поема ангажимента да дарява топъл обяд до края на извънредното положение за домакинства в нужда и хора без доходи и подслон, които са настанени в кризисните центрове на Столичната община.

Премиерът и ген. Мутафчийски отговарят на въпроси на живо

Премиерът Бойко Борисов и председателят на Националния оперативен щаб ген. проф. д-р Венцислав Мутафчийски отговарят на живо на въпроси на граждани за епидемията от COVID-1

Доклад-ръководство за българските лекари от Медицинския експертен съвет

Медицинският експертен съвет е съставил доклад, включващ успешните стратегии за борба с Covid-19, съобщава БНР. В 200 страници е събран не само нашия, но и международния опит за преодоляване на пандемията. Утре докладът ще бъде представен в МЗ за одобрение, след което ще бъде предоставен на лекарите в цялата страна.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 24 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 24 април. Откриват художествена инсталац...

Прочети още keyboard_arrow_right