Новините в София: Най-важното за деня 31 март 2023 г.

Новините в София: Най-важното за деня 31 март 2023 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 31 март 2023 г.


Започна ремонтът на къща-музей "В. Левски" в столичния кв. Бенковски

Ремонтът на къща-музей "Васил левски" в кв. Бенковски, район Сердика-Столична община вече е факт и през лятото отново има посетители. След дългогодишни отлагания започнаха строителните дейности по възстановяването е по проект „Консервация и реставрация на къща-музей „Васил Левски“.

Обраха колата на майка, докато взима детето си от училище в столичния "Гоце Делчев"

Само за 4 минути неизвестни успяха да оберат колата на майка, докато взема детето си от училище. За случилото се разказа потърпевшата пред Нова телевизия.

Зов за помощ: За 130 000 лв. 5-годишната Мартина ще ходи и ще сбъдне мечтата си да бяга с връстниците си

Пернишката ДГ №3 „Пролетен цвят”, която работи с деца със специални нужди, чества 45 годишен юбилей и организира благотворителен концер на 30 март т. г., който бе и в подкрепа на 5-годишната Мартина, която не може да ходи. Ръководството и учителите на детската градина имат мисия да съберат средства за лечение на детето, което посещава детското заведение.


През август пускат ремонтираната отсечка на Ломско шосе

До началото на август ще бъде отворена ремонтираната отсечка, която е продължение на Ломско шосе до ул. 107 в столичния квартал Обеля. Днес на проверка на строителния обект бе кмета на София Йорданка Фандъкова, заедно със зам.-кмета по строителство Ангел Джоргов.


Близките разпознаха тялото на Емил Боев

Близките на издирвания Емил Боев са разпознали тялото му, след като труп на млад мъж беше открит вчера край езерото в пернишкия квартал "Бела вода". Това съобщиха от полицията и прокуратурата на извънреден брифинг.

Европейската прокуратура влиза в Столична община заради ремонтите на Графа и жълтите павета

Европейската прокуратура (ЕППО) е извършила днес претърсвания и изземвания в София, във връзка с разследване на възможна корупция и злоупотреба със средства на ЕС за възстановяване на историческия център на града, включително неговите емблематични жълти павета. Това съобщи пресслужбата на Лаура Кьовеши, цитирана на segabg.com. Съвместно с ГДБОП се претърсва на пет места в София. По първоначална информация Европрокуратурата е влязла и в офис на компанията „Трейс“, която е изпълнител на големи ремонти в столицата.
 

Столична община: Съдействаме изцяло на проверяващите

Проверки на изпълнението на ремонтните дейности около пл. „Ал. Невски“ (Зона 4) от градския център на София се извършват от декември 2022 г. от МВР, АДФИ и от ДАНС по възлагане от Европейската прокуратура. Днес във връзка с досъдебно производство на Европейската прокуратура от Столична община бяха изискани заверени копия на сключените договори за строителни дейности през 2018 г. и 2022 г., разходо-оправдателни документи и строителна документация, съставяна по време на строителните дейности.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 24 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 24 април. Откриват художествена инсталац...

Прочети още keyboard_arrow_right