Новините в София: Най-важното за деня 31 октомври, 2020 г.

Новините в София за деня 31 октомври 2020 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 31 октомври 2020 г.

Столичанин на 33 години с COVID-19 почина след дълго чакане на линейка

Мъж от София на 33 години, заразен с коронавирус, е починал вчера след чакане на линейката от Спешна помощ с часове, разказват от bTV.
Човекът е бил на домашно лечение, но се влошил. Близките му се обадили към 18.30 часа на линейка. Тя обаче не дошла. Хората потърсили частна линейка. От там ги препратили към Координационния център за коронавирус, за да се намери свободно място в болница. Такава все пак е открито към 21 часа.
Пристигнала е частната линейка. Но младият мъж е починал.

За шофьорите: Отварят за движение Южната дъга от "Тракия" до Герман (СНИМКИ)

Добра новина за шофьорите в София и областта. Точно в първия ден на ноември ще бъде пуснато движението в 2,5-километровия участък на Южната дъга на Софийския околовръстен път от връзката с магистрала "Тракия“ до пътен възел „Герман“. Отсечката е част от реконструкцията на 6 км от Околовръстния път между кв. „Младост“ и „Тракия“. Целта е да се улесни пътуването през идващата зима и да се повиши безопасността. Това съобщават от АПИ.

Изолацията на бл. 9 в "Студентски град" рухва за втори път

Бл. 9 в "Студентски град" за втори път има проблем с изолацията си. Както стана ясно вчера тя се срути от силния вятър в София. Първият подобен инцидент е от декември 2017 г. Това припомнят в социалната мрежа жителите на квартала. Тогава отново при силен вятър изолацията се е откъртила. Блокът се оказва саниран по Програмата за енергийна ефективност през 2015 г., коментират граждани във Фейсбук.
И при двата инцидента е имало сериозна опасност за преминаващите около блока хора и паркираните в района коли.

1059 новозаразени в София за 24 часа, още 182 излекувани за страната

За последните 24 часа са направени общо 12 634 PCR теста. От тях положителни за новия коронавирус са се оказали 2891 проби. Така общият брой на потвърдените случаи в страната става 51 041, от които активни са 29 910. Това сочат данните от Националната информационна система.

В Спешна помощ- София: За 12-часа са подадени 418 сигнала, 200 от тях за COVID-19

Говорителят на Спешна помощ- София Катя Сунгарска съобщи пред БНТ данни за това колко сигнала на ден обработват екипите. И каква част са свързани с коронавируса.
Само за 12-часовото дневно дежурство в петъчния ден са подадени 418 сигнала за хора, които се нуждаят от медицинска помощ. 200 от тях са за COVID-19 адреси, хоспитализациите са едва 16.
Сунгарска обясни, че ресурсът на Спешна помощ е твърде малък, за да се направи звено, което да обслужва само Корона-адреси.

Оставката на шефа на Четвърта градска поиска здравният министър

След като е гледал репортаж по БНТ как минава едно дежурство на линейка по време на COVID-19, здравният министър проф. Костадин Ангелов поиска оставката на директора на столичната Четвърта градска болница. В репортажа се вижда как болницата отказва да приеме пациент с коронавирис, докаран от линейка пред входа ѝ.
А причините за исканата оставка проф. Ангелов изложи в емоционален пост на личната си страница във Фейсбук.

"Овча купел" вече си има официален герб

Район "Овча купел" вече има свой официален символ. Победител в конкурса за герб на района е Михаела Папазова, чийто проект е харесан от повече от 35% от всички гласували в допитването. Това съобщи в социалната мрежа кметът на района Ангел Стефанов.
Комисията, съобразно изборът на гражданите, присъди второ място на Маряна Шадрина-Петрова, а трето на Виктория Момчилова. Специална награда от НБУ за най-академичен проект, съответстващ на изискванията на хералдиката, получи Иван Манолов.

Във ВМА вече пристигнаха първите доброволци за битката с COVID-19

Първите доброволци, които ще се включат към екипите в битката с COVID-19, вече са във ВМА и действат по задачи. Преди дни от болницата отправиха апел за помощ към всички студенти от последните курсове медицина, здравни грижи, специализанти и обикновени граждани без медицинско образование. Молбата бе те да подкрепят екипите в борбата със заразата. Днес от ВМА изразиха своята благодарност към първите отзовали се.

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 24 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 24 април. Откриват художествена инсталац...

Прочети още keyboard_arrow_right