Новините в София: Най-важното за деня 31 януари, 2020 г.

София вечер

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 31 януари 2020 г.

Поредно заседание по делото за "Царските конюшни"

В Специализирания наказателен съд днес ще се проведе заседание по делото за „Царските конюшни”. Процесът е срещу областния управител на Софийска област Веселин Пенев и лицензирания оценител на държавните имоти Юлия Цекова, съобщават от БГНЕС.

Финландска компания за управление на товари наема още над 170 души в офиса си в София

Финлaндcĸият лидep в ycлyгитe зa yпpaвлeниe нa тoвapи Саrgоtес щe yвeличи eĸипa в cвoя глoбaлeн Цeнтъp зa бизнec ycлyги в Coфия. Koмпaниятa плaниpa дa нaeмe нaд 170 дyши ĸъм вeчe нaд 350 дyши, ĸoитo paбoтят зa нeя в Бългapия.

Катастрофа на бул. "Овча купел", задръстването е до бул. "Възкресение" (СНИМКИ)

Катастрофа е станала на столичния бул. "Овча купел", съобщиха граждани пред Столица.bg. ПТП-то е в участъка между улиците "Житница" и "Народно хоро".

Планирани прекъсвания на тока в столицата за периода 3-9 февруари

ЧЕЗ Разпределение осъществява амбициозна инвестиционна програма за подобряване на услугите за своите клиенти. Компанията всекидневно извършва дейности, свързани с изнасяне или рециклиране на електрически табла, подмяна на електромери, ремонт на съоръжения по електрическите мрежи средно и ниско напрежение, присъединяване на клиенти, кастрене, профилактика на трафопостове и други.

Над 200 камери на КАТ ще ловят превишената скорост в София и страната

Започва акция на "Пътна полиция" срещу превишената скорост. Тя ще продължи до 7 февруари, съобщават от bTV. Над 200 камери и допълнителни екипи на КАТ ще следят за нарушители в цялата страна. Новата акция ще обхване цялата страна и е с възпитателна цел.

Банята в Банкя отваря до края на годината, реставрират детайли по снимки (ВИДЕО/СНИМКИ)

Тестват енергийния център, с който обектът ще се отоплява с вторично използване на минералната вода Добрата новина днес е от Банкя. Възстановяването на емблематичната минералната баня е на финалната права, а местните и гости ще могат отново да влязат и да я ползват най-късно до края на годината, обеща кметът на Банкя Рангел Марков пред журналисти.

Пускат допълнителни автобуси по линия 14 от крайните квартали на "Искър" към Дружба

Интервалът на движение се намалява с 8 минути, обясниха от Центъра за градска мобилност Пускат се допълнително автобуси по линия 14, която обслужва крайните квартали на район "Искър" и осигурява транспортна връзка в Дружа.

Променят разписанието на влаковете от и до София

Разписанието е валидно за периода от 3 до 29 февруари 2020 г. Временно се правят промени на разписанието на  два бързи и пътнически влакове от и до София, съобщиха от БДЖ. От 3 февруари, понеделник до 29 февруари т. г. ще бъдат въведени временни графици на движението на два бързи и четири пътнически влака, които преминават в участъка от Подбалканската железопътна линия между гарите Карлово и Антон.

Затварят бул. "Владимир Вазов", местят автобусна спирка

Столичният булевард "Владимир Вазов" се затваря, съобщиха от Столична община. създава се организация на движението в участъка между ул. "Черковна" и ул. "Тодорини кукли".

Лекари от ВМА ще летят до Китай

Във връзка с постъпили множество запитвания от страна на средствата за масова информация, от ВМА информират, че екип от военномедицински специалисти ще се включи в транспортирането с военен транспорт до България на българите, намиращи се в Китай.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 43 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 145 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 15 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 15 април. По тялото на 45-годишния мъж в...

Прочети още keyboard_arrow_right