Новините в София: Най-важното за деня 31 юли, 2020 г.

София вечер

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 31 юли 2020 г.

Раздават минерална вода пред "Света Неделя" и на НДК заради жегите

Днес на две места в столицата ще се раздава минерална вода заради жегите. Става дума за площад „Св. Неделя“ и парк НДК (при пилоните). Акцията е организирана от Столична община и ще започне в 13 часа до изчерпване на количествата.

Конфликт между протестиращи и възрастна дама на "Орлов мост", един задържан

Конфликт между възрастна дама и протестиращите на "Орлов мост". Жена с бастун е минала през направения с трева надпис "Оставка". Тя се оплакала пред полицията, че била залята с вода от демонстрантите, и е потърсила помощ, разказват от bTV. Униформените са се намесили- има един арестуван.

Мащабна кражба на ток разкрита в столичния квартал "Христо Смирненски"

ЧЕЗ Разпределение България разкри мащабна кражба на електроенергия в столичния квартал „Христо Смирненски“. Незаконният потребител е консумирал електроенергия в размер на над 20 000 лв. месечно, като електроенергията е използвана за захранване на биткойн копачки.

Програма "Ваканция" направи лятото незабравимо за над 2000 деца от София

Повече от 2000 деца от столицата се включиха в организираната от Столичната община Програма „Ваканция“. Инициативата включва безплатен достъп до разнообразни занимания по различни видове спорт, туризъм, занимания по интереси и е за деца и младежи от 6 до 18 години.

Ще реставрират Късноантичния мавзолей до Южния парк

До края на тази година е планирано да започнат реставрацията и консервацията на Късноантичния мавзолей до Южния парк, съобщават от район "Триадица" в социалната мрежа.   Експертите ще работят и по саркофазите, частично покритие на мавзолея.

VIVACOM става част от международната телеком и медийна група UNITED GROUP

VIVACOM става част от водещия телекомуникационен и медия оператор в Югоизточна Европа - UNITED GROUP. Сделката стана факт, след като през месец ноември 2019 г. UNITED GROUP беше избран да придобие най-големия телеком по общи приходи на българския пазар за последните 7 години. През април 2020 г. сделката получи одобрение от Европейската комисия и придобиването беше финализирано на 31.07.2020 г.

Пл. "Славейков" забуксува, класическа музика напомня за емблематичното място (ВИДЕО)

За две години едни шадраван и няколко перголи. Така изглежда в момента емблематичният площад "Славейков" в София. Няма и помен от книжния пазар, а столичани очакваха, че след ремонта на ул. "Граф Игнатиев" там отново ще има модерен и спретнат книжен пазар, разбира се без кашони и камари с хартия.

Проработи чешмата на "Св. седмочисленици"

Емблематичната чешма в градинката на църквата „Св. Седмочисленици“ вече работи, става ясно от публикация на Владимир Христовски‎  в социалната мрежа. Към средата на месец юли от групата „Безумията в София“ в социалната мрежа бе подаден сигнал, че чешмата не е пускана тази година.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 24 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 24 април. Откриват художествена инсталац...

Прочети още keyboard_arrow_right