Новините в София: Най-важното за деня 31 юли 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 31 юли 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 31 юли 2021 г.

Катастрофа на "Орлов мост" прати мъж в болница

Катастрофа с две коли е станала към 8.40 днес на кръстовището на "Орлов мост", съобщават от МВР, цитирани от БГНЕС. Ударът между машините е бил страничен. Пострадал е водачът на едната кола, той веднага е откаран в болница. Въпреки травмите животът му е вън от опасност. Другият шофьор също е с леки наранявания.
Двата автомобила вече са изтеглени от трасето, за да не затрудняват движението в района. Авариен екип отстранява изтеклото масло на пътното платно. Причините за инцидента се изясняват.

Ограничават движението по пътя София- Кулата заради паднали на платното стълбове

Има паднали стълбове на платното по пътя София- Кулата. Заради това временно движението по трасето при км 347 в участъка Бобошево - Кочериново е ограничено в двете посоки, съобщават от АПИ.
Трафикът се осъществява по обходен маршрут: София - п.в "Бобошево" - АМ "Струма" - п.в Кочериново - път I-1 и обратно.
От Пътната агенция съветват шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост. Трафикът се регулира от "Пътна полиция".

Разрушен бордюр на "Лидице" 14 по-малко от месец след ремонта

Няма и месец след ремонта на столичната улица "Лидице" 14 и вече има разрушения. Става дума за тротоара, подхода към паркинга и обособения “остров” за озеленяване. За жалост градинският бордюр на места вече е разрушен и от следите по него ясно си личи, че са го направили "невнимателни" шофьори. И няма как човек да има претенции към изпълнителите на ремонта. За неприятната ситуация съобщи в социалната мрежа кметът на "Слатина" Георги Илиев.

В София и страната: Нова акция на КАТ за ограничаване предпоставките за катастрофи

"Пътна полиция" е започнала в София и страната нова акция от 28 юли до 3 август. Тя е насочена към ограничаване предпоставките за катастрофи. Акцентът е поставен върху отнемането на предимство на уязвими участници в движението- пешеходци, велосипедисти и мотоциклетисти, както и недопускането на нарушения от тяхна страна, информират от МВР.
От министерството допълват, че заради повишения автомобилен трафик през летните месеци се увеличава и рискът от пътнотранспортни произшествия. От началото на юли ПТП-тата със загинали и ранени зачестиха.

Неделя и понеделник се спира движението по "Хемус" към София на камионите над 12 т

От 12 ч. на 1 август /неделя/ до 14 ч. на 2 август /понеделник/ се спира минаването на тежкотоварни автомобили над 12 т между 47-ми и 30-ти км на магистрала "Хемус" към София. Ограничението е за улеснение на движението през тунел "Ечемишка", където трафикът се осъществява двупосочно в тръбата за Варна заради ремонт в тръбата за София.

96 заразени в София за денонощие, още 10 958 ваксинирани за страната

За последните 24 часа в страната са направени общо 22 989 теста, oт които 5 798 са PCR, а 17 191 са с бърз антигенен тест. От тях положителни за новия коронавирус са се оказали 346 проби. Така общият брой на потвърдените случаи за странаа става 424 872, от които активни са 8 125. Това показват данните в Националната информационна система.
Най-много са новите случаи на COVID-19 в София-град – 96. Само във Видин и Разград не са установени новозаразени.

ТИР и кола са се ударили на "Тракия" посока София

Станала е катастрофа между лека кола и ТИР на 119 километър на магистрала "Тракия" в посока София, съобщават от "Фокус".
Сигналът за ПТП-то е подаден в 15:10 часа. Според информацията от МВР лек автомобил и ТИР с ремарке са се ударили в района на 119 километър на "Тракия". Пострадали при инцидента няма.
Движението е затруднено, но не е отклонено по алтернативен маршрут. Осъществява се в активната лента.

До дни завършват тротоара на "Юри Гагарин" между "Атанас Далчев" и ул."Ф.Ж.Кюри"

До дни ще бъде завършен и тротоарът на ул."Майор Юри Гагарин" в участъка между ул."Атанас Далчев" и ул.”Ф.Ж.Кюри”. Работи се приоритетно в ж.к. "Изток", където положението е най-тежко. На много места в квартала тротоарите липсват или са в лошо състояние. Това съобщи в социалната мрежа кметът на "Изгрев" д-р Делян Георгиев.

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 43 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 145 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 15 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 15 април. По тялото на 45-годишния мъж в...

Прочети още keyboard_arrow_right