Новините в София: Най-важното за деня 31 юли 2022 г.

Новините в София: Най-важното за деня 31 юли 2022 г.

Снимка: Фейсбук

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 31 юли 2022 г.

Вандали надраскаха снимките на изложбата "Моралът е доброто" на Кристиан Таков в София (СНИМКИ)

Вандали издраскаха експонатите на изложбата "Моралът е доброто" със оригинални снимки на Кристиан Таков. Еспозицията е с 60 фотографии на един от най-значимите български юристи и преподавател по право в СУ "Св. Климент Охридски" и е на Моста на влюбените на НДК.  Напълно в унисон с думите на Таков - Злото не може да бъде изкоренено, но може да бъде ограничавано постоянно. - зли хора надраскаха снимките и изкъртиха заглавното табло с лика на Кристиан Таков.

Инж. Ангел Джоргов: Театър София ще запази автентичността си и след ремонта

Законен ли е ремонтът на Театър "София"? Спорът избухна между Националния институт за недвижимо и културно наследство и Столичната община. От института твърдят, че ремонтът не е съгласуван нито с тях, нито с министерството на културата и поискаха временно прекъсване на ремонтните дейности. В основата на това стоят и съмненията, че няма да бъде съхранена автентичността на сградата. В пресилен скандал се превърна ремонтът на общинския Театър София. За културната институция влязоха в спорт граждани, НПО и НИНКН със Столична община. Според опонентите ремонтът ще потопи в автентичния вид на емблематичната сграда на Театър София. 

КАБ оспори конкурса за пешеходен мост над "Бяла черква", Столична община го спря
Прекратен е конкурсът за идеен проект за изграждане на пешеходен мост на Южнаия парк, над ул. "Бяла черква". Със заповед на главният архитект на София Здравко Здравков е спрян конкурсът, обявен в началото на юли, решението е публикувано на сайта на НАГ. Причината са възражения от Камарата на архитектите в българия (КАБ) по условията на конкурса. Позицията им за процедурата е публикувана на официалния сайт на Камарата. Архитектите настояват за промяна в условията на процедурата.

Закърпена дупка пропадна на столичната ул. "Милин камък"

Ремонтиран участък отново пропадна на ул. "Милин камък" в столичния район Лозенец. Около отводнителна шахта е извършван ремонт, след това е асфалтиран участъка, но в момента дълбоко пропаднала. За проблема сигнализира гражданин в социалната мрежа. Дупката е плътно до шахтата на кръстовището ул. Милин камък и ул. "Св.Наум". Пропадането е дълбоко и опасно за автомобилите и хората.

Родителите на 15-годишното момче, отровено от райски газ и алкохол в Правец: Тази вечер няма подаден сигнал до 112

Сигнал до спешния телефон 112 не е подаван в нощта, в която 15-годишно момче изпадна в критично състояние след смесване на алкохол и райски газ в дискотека в Правец. това съобщи майката на Макс - Елица Йорданова пред Лора Крумова в Нова телевизия. Родителите на тийнейджъра разказаха за драматичната нощ, в която жена от Спешното в града вдига телефона на сина им и казва, "елате бързо, детето ви е в тежко състояние". Момчето вече е добре физически, възстановява се, но тепърва ще трябва отново да разказва на родителите си какво точно се е случило в нощта на 28 юли т. г.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (22%, 30 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 36 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 17 Гласове)
  • Ще има нови избори (29%, 40 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 15 Гласове)
Общо гласували: 138 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 28 март 2024 г....

Времето на 28 март 2024 г.: И през днешния ден температурите ще продължат да се повишават, съобщават от НИМХ. Преди обя...

Прочети още keyboard_arrow_right