Новините в София: Най-важното за деня 4 август, 2020 г.

София вечер

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 4 август 2020 г.

Остават блокирани три кръстовища в София, промени в 17 линии от градския транспорт

За поредна сутрин блокирани са три от ключовите кръстовища в София- Орлов мост, до Софийския университет и на бул. „Цар Освободител“. Заради палатките на протестиращите има промени в 17 линии от градския транспорт, съобщават от bTV.

Село до София стои без вода с дни

Село до София стои без вода с дни. За това се оплакаха негови жители пред Нова телевизия. Хората от Пролеша твърдят, че чешмите им са сухи с дни. Има два основни водоизточници на населението, но водата в тях е твърде малко. От ВиК дружеството изпратиха становище  до медията, в което посочват, че  воден режим в селото не е въведен, но е препоръчителен.

Задава се цялостен ремонт на улица "Николай Коперник"

Съвсем скоро ще започне и ремонт на улица "Николай Коперник в "Слатина". Преди ден дори по трасето имаше екип, който направи първи проби с техника и машини за реновирането. Това съобщи в социалната мрежа кметът на "Слатина" Георги Илиев

В "Люлин" и "Банкя" мобилен пункт ще събира опасни битови отпадъци

Опасни отпадъци от домакинствата ще бъдат събирани в мобилен пункт в два района- "Банкя" и "Люлин" Той ще работи на 7 август от 8.30 до 11.30 часа на бул. "Захари Стоянов" 15, пред районна администрация "Люлин". След това от 12:30 до 15:30 часа ще се премести на улица "Цар Симеон" 1 пред сградата на районната администрация в Банкя. Това съобщават от Столичен инспекторат.

В столични болници: Над 400 жени до момента са прегледани за рак на млечната жлеза

С днешна дата над 400 жени са прегледани в скрининговата програма на Столична община за превенция на рак на млечната жлеза. Изследването започна на 1 юли 2020 г. и се очаква да приключи в края на септември. Планираните за този период жени за преглед и изследване са 2808.  Програмата е създадена по инициатива на кмета на София Йорданка Фандъкова през 2015г.

От болница "Св. Анна": Мотористът, който пострада край УНСС, вече диша сам

22-годишният моторист, който вчера пострада при катастрофа край УНСС в "Студентски град", е стабилизиран и диша сам. Това съобщиха за медиите от болница "Св. Анна".

В Софийско: 29-годишен шофьор прострелян от друг след гонка

След гонка край село Петърч шофьор на 29 години е прострелян от друг водач, съобщиха от Спешна помощ пред Нова телевизия. Сигналът за стрелбата е получен в 14.45 ч. Екшънът се е разиграл на кръстовището до селото в посока Костинброд.

Край гара Яна: Бала с боклук уби 38-годишен в завод за отпадъци

Трагичен инцидент до София. 38-годишен мъж бе убит от паднала бала с боклук. Драмата се е случила в завода за отпадъци край гара Яна, съобщават от Спешна помощ- София, цитирани от Нова телевизия.

Затварят за ремонт последната част на "България"-от Околовръстното до "Т. Каблешков"

От 15.08 до 15.09 затварят последната отсечка на бул. "България" от Софийски Околовръстен път до бул "Т. Каблешков", съобщават от район "Триадица". Улица "Флора" ще е затворена, както и достъпът до ул. "Васил Стефанов" от тази страна. До нея достъпът ще е възможен откъм платното в посока от центъра към СОП, което се ремонтира в момента.

Пускат публика на спортни състезания на открито при спазване на мерките

Публика ще бъде допускана на стадионите при спазване на въведените със заповед на здравния министър противоепидемични мерки.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития в София на 24 април 2024 г....

Времето на 24 април 2024 г. Предимно облачно с кратки превалявания ще е времето в София днес. Сутринта термометрите ще ...

Прочети още keyboard_arrow_right