Новините в София: Най-важното за деня 4 февруари 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 4 февруари 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 4 февруари 2021 г.

Пътник без билет нападна машинист в композицията София – Перник

Пътник нападна началник на влак и машинист в композицията София – Перник, съобщи bTV. Между гарите Владая и Драгичево по време на проверка за билети, пътникът споделя, че е объркал влака и няма билет. Агресивният пътник атакува началника на влака. „Веднага я удря. И тя пада на земята от силния удар. Получила е средна телесна повреда. От падането допълнително се е травмирала жената. Сериозен стрес. Същият пътник е реагирал и спрямо машиниста“, обясни Константин Азов, директор на "Обслужване и продажби" в БДЖ.

Ген. Мутафчийски: Чака се нов пик на COVID-19 до три седмици

Началникът на Националния оперативен щаб генерал-майор Венцислав Мутафчийски даде доста песимистична прогноза за развитието на коронавируса на днешния брифинг в Министерски съвет. Той очаква нов пик на заболеваемостта от COVID-19 у нас.   Мутафчийски апелира към медиците да се подготвят за "това, което ни очаква" и призова хората да спазват мерките. Заяви, че колкото и неприятно да му е да влиза в ролята на лош вестител, не може да пропусне да сподели факти, съобщават от Нова телевизия.

Столичната ВМА в готовност за повече пациенти с коронавирус

Заради очаквания натиск върху системата, бившите COVID звена трябва да са в готовност за 48 ч. да се преобразуват отново в такива.  В столичната Военномедицинската академия само в понеделник са приети 13 души за един ден, до преди няколко дни толкова пациенти са хоспитализирани за цяла седмица.

В столичната болница „Св. Иван Рилски“ с безплатни консултации на онкоболни

Столичната УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ отбеляза Деня на онкологичните заболявания (4 февруари) с безплатни консултации на онкоболни. Столичната болница организира безплатни консултации от разстояние чрез приложението за телемедицина Healthyco. Днес и 5 февруари , между 16:00 и 19:00 часа, пациентите ще могат да запазят час за безплатни онлайн видео консултации при д-р Александър Йорданов - хематолог или да подадат заявка за онлайн текст консултация през двата дни при него и д-р Виолета Маринова - онколог, като използват иновативното приложение.

Под електрически стълб край "Обеля": Деца намериха труп на мъж

В района на Околовръстния път край квартал "Обеля" деца открили облечен скелет. Сигналът за зловещата находка е подаден вчера на 112 малко след 15 часа, разказват от Нова телевизия.   Той бил под електрически стълб за високо напрежение, но по него не били открити следи от изгаряния. Извиканият на място екип на "Спешна помощ" само констатирал, че става въпрос за починал човек.

Силата на духа: 99-годишна жена от София пребори коронавируса в дома си

Поредно доказателство, че силата на духа и волята за живот понякога преборват и най-сериозните болести. Баба Стана Стефанова на 99 години от София пребори пандемията коронавирус, разказват от Нова телевизия.     Възрастната жена побеждава заразата в домашни условия за три седмици. Тя се заразява с коронавируса в края на декември. Тогава дава положителен резултат от PCR теста. Следват тежки дни за нея и семейството ѝ. „Много ми се виеше свят. Не можех да стоя на краката си, да пазя равновесие. И най-лошото – не можех да ям, храната ме отвращаваше”, разказва Стана пред камерата.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития в София на 24 април 2024 г....

Времето на 24 април 2024 г. Предимно облачно с кратки превалявания ще е времето в София днес. Сутринта термометрите ще ...

Прочети още keyboard_arrow_right