Новините в София: Най-важното за деня 4 май , 2019 г.

софия днес

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 4 май 2019 г.

Папата пристига у нас с делегация на най-високо ниво

Негово Светейшество папа Франциск ще пристигне утре сутрин с папска свита, съставена от 35 най-висши представители на Светия Престол. Нивото на делегацията е от много по-високо за разлика от други подобни посещения. В нея са включени държавният секретар на Светия престол кардинал ПиетроПаролин, кардинал Леонардо Сандри, префект на Конгрегацията за източните църкви, кардинал Курт Кох, председател на Папския съвет за насърчаване на единението между християните, архиепископ Едгар Пеня Пара, заместник-държавен секретар - с ранг вицепремиер, архиепископ Пол Ричард Галахър, секретар за отношенията с държавите - с ранг министър на външните работи, монсиньор Гуидо Марини, главен церемониал майстор на Папските литургични чествания, координаторът на папските пътувания монсиньорМаурицио Руеда и др.

Канабис поникна в градинката на църквата „Св. Седмочисленици”

Канабис поникна в градинката на църквата „Св. Седмочисленици” на метри от сградата на Министерството на вътрешните работи. За това откритие сподели очевидец в социалната мрежа. Растението е пораснало между новопосадените цветя и храсти в ремонтираната градинка. 

Шофьор паркира на средата на ''Графа'' и спря трамваите

Шофьор паркира нагло върху релсите на улица „Граф Игнатиев“, малко след пл. Славейков и блокира движението на трамваите. Странната случка се е разиграла преди минути, а за нея съобщават очевидци в социалната мрежа. Уникалното паркиране предизвика лавина от коментари в социалната мрежа. 

Излъскаха мръсните градинки до кметството в "Люлин" (СНИМКИ)

Преливащите от боклуци градинките до районното кметство "Люлин" вече са излъскани и светят. Вчера те приличаха на квартално сметище с отрупани с отпадъци кошчета и пространството около тях, за което Столица.bg писа.

Граждани разкопаха улица в кв. Витоша, била частна собственост (СНИМКИ)

Собственици на имот заградиха достъпа до ул. ''Константин Петканов'' в кв. Витоша в район Лозенец. Причината е, че общината не им е платила отчуждаването, разказват те в социалната мрежа. Преди 20 години общината е построила улицата върху техния имот неправомерно, без да им бъде изплатено отчуждаването. Така след дълги години ходене по по мъките и хиляди левове по адвокати, през 2010-та година те печелят дело за обезщетение. Столичната община обаче отказва да има плати. Следват нови 9 години през които общината не спазва решението на съда. Така днес собствениците предприемат крайната мярка да разкопаят и затворят улицата.

Отиде си златното момиче на Левски Красимира Гогова

Българският баскетбол загуби златното момиче на Левски Красимира Гогова. На 59-годишна възраст тя напусна този свят внезапно, съобщават от БФБ. Краси бе част от златният тим на "сините", който спечели Купа "Лиляна Ронкети", а в последните години предаваше опита и знанията си в женската школа на Левски. 

Шофьор уби човек на Околовръстното шосе

Тежка катастрофа стана тази нощ на Околовръстното шосе в София. Шофьор на лек автомобил BMW помете служител на "Пътна помощ", докато товари аварирала кола. Служителят на МВР е загинал на място, съобщава Нова телевизия. Той е на 37 години и е баща на 5 годишно дете. Според очевидци шофьорът на немското возило е карал много бързо и е бил пиян. 

Жена посрещна с възторг военната техника в София

Възрастна жена посрещна с голям възторг военната техника в София. Снимки и видео с жена която излиза на средата на столичен булевард и започва бурно да ръкомаха на минаващата военна техника развеселиха социалната мрежа.

Учени искат създаването на Планетариум в София

Учени от години настояват да бъде изграден Планетариум в София. Още през 2009-та година специалисти от БАН и Астрономическата асоциация представят проект за изграждането му. Идеята за създаването на подобно място се обсъжда още през 1960 година.

Вижте най-атрактивните събития за утрешния ден- 5 май- ТУК

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 17 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 17 април. Кола се заби челно в линейка н...

Прочети още keyboard_arrow_right