Новините в София: Най-важното за деня 4 май 2022 г.

Новините в София: Най-важното за деня 4 май 2022 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София на 4 май 2022 г.

Проф. Ива Христова: Няма епидемична обстановка или взрив на хепатит

Около 200 са в световен мащаб децата, заразени с необяснимо остър хепатит, който няма ясна етиология. Това обясни пред btv директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Ива Христова.

Опасни пешеходни пътеки на столичния бул. "Гоце Делчев"

За опасни пешеходни пътеки на столичния булевард "Гоце Делчев" сигнализираха читатели на Столица.bg. Пешеходните пътеки са нанесени върху паваж, върху който боята не се задържа, поради което са почти невидими на практика. Това ги прави потенциално опасни в условията на непрестанен интензивен трафик, смятат живущите в района, които ползват ежедневно невидимите пешеходни пътеки.

Здравната и икономическа криза вдигнаха възрастта на автопарка в София

От началото на пандемията от COVID-19 средната възраст на регистрираните в София превозни средства е започнала да се увеличава. Това съобщава зам.кметът на столицата по направление "Финанси и здравеопазване" Дончо Барбалов. Това важи както за леките автомобили, така и за превозните средства, използвани за развиване на бизнес и туристически услуги, става ясно от данните в дирекция "Общински приходи" за периода 2012 – 2021 г., подчертава той.

Случаят с битите от балона в Костинброд стигна до прокуратурата

Инцидентът с кацналия балон близо до частен имот на фамилия Зареви в Костинброд стигна до прокуратурата. В момента под надзора на Районната прокуратура се извършва проверка, съобщиха от Областната дирекция на МВР – София пред Столица.bg.


Азбестови бараки пълни с боклуци "ароматизират" столичния "Иван Вазов" (СНИМКИ)

Грозен и смрадлив паметник от времето на соца все още е оцелял в столичния квартал "Иван Вазов", район Триадица. Между улиците "Бурел" и "Петко Каравелов", до блок 20, стоят азбестови бараки, разположени на около декар площ, видя Столица.bg. Откъм жилищният блок не се забелязват много от преминаващите хора, тъй като са обрасли със зелени храсти.


Олимпийската Стойка Кръстева "запали" по бокса децата в 54 СУ „Св. Ив. Рилски“ (СНИМКИ)

Дори и само едно дете да наследи олимпийската шампионка в бокса от Токио Стойка Кръстева, значи тя е изпълнила своята мисия на спортист. Златната медалистка от олимпийските игри днес бе в двора на 54 СУ "Св. Иван Рилски" в столичния район Надежда, което е поредното събитие от кампанията "Надежда за шампиони".


Задържаха мъжа, барикадирал се в столичния жк „Люлин“

Полицията задържа мъжа, който няколко дена се беше барикадирал в апартамента си в столичния ж.к. „Люлин“ 7, съобщават от МВР. 35-годишният софиянец е арестуван, когато е отворил вратата на апартамента си, за да търси цигари. Това се е случило, след като униформените са инсценирали напускане на района.

Напрежение пред паметника на Съветската армия в София

Опитът на група граждани да "опаковат" паметника на Съветската армия в София със знамената на България и Украйна беше осуетен. Идеята им не успя да се реализира, тъй като привърженици на неутралната позиция на България бяха дошли по-рано и пазеха монумента.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 148 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 23 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 23 април. Кола се заби в багер на Околов...

Прочети още keyboard_arrow_right