Новините в София: Най-важното за деня, 4 март 2019 г.

Нощна София

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 4 март 2019 г.

Скандално: КАТ София-област издавали 2 г. фалшиви шофьорски книжки

Фалшиви шофьорски книжки е издавал КАТ в София-област в продължение на две години от 2016 до 2018. В Областната дирекция на полицията в София са издавали книжки на десетки хора, за които в последствие е доказано, че нямат необходимите документи. Схемата била засечена още миналото лято, съобщава bTV. Схемата действа по следния начин, създава се електронно фалшиво досие в системата и негова база се издава свидетелство. След проверка обаче се установява липсата на хартиен носител. Примерно липса на диплома, липса на курс БЧК, протоколи пред ДАИ, разказва Комисар Ивайло Александров, началник отдел Охранителна полиция в ОДМВР.

Блокади в София, заради визитата на Медведев

Полицията и жандармерията са на крак заради посещението на руския премиер Димитър Медведев в София днес. Очаква се това да затрудни сериозно шофьорите, тъй като части от централната градска ще бъдат затваряни поетапно за движение. Ограниченията ще бъдат в сила както днес така и утре, докато приключи руската визита.

Най-малко 1000 лева за наем на апартамент в София

Най-малко 1000 лв трябва да даде всеки който иска да наеме апартамент в центъра на София. Реално най-евтините наеми са от 700-800 лв, но апартаментите на тази цена са много малко. Като апартамента реално ще е не повече 60 квадрата, съобщава Монитор.

Само около 150 реалните оферти има за двустаен апартамент с наем до минималната месечна заплата. Много малка част от тях обаче са в по-престижни квартали като Иван Вазов, Лозенец,Изток или Дианабад. 

Ремонт променя движението по бул.“Сливница“

От днес се въвежда временна промяна на движението бул.Сливница. Причината е за изграждане на инженерна инфраструктура, съобщиха от пресцентъра на Столична община.  Забранява се влизането на пътни превозни средства по крайната дясна лента на бул.Сливница в посока център.

Огромно задръстване на "Цариградско"

Причината за километричното задръстване е идването на Дмитрий Медведев в София за двудневна визита. Веднага след кацането на правителствения самолет, към центъра на София тръгна голям кортеж.Сериозните мерки за за сигурност около визитата доведоха до огромното задръстване по Цариградско шосе посока център.

Снайперисти окупираха центъра на София

Снайперисти от спецчастите на вътрешното министерство окупираха центъра на София днес следобед. Те ще охраняват там където ще преминава руската делегация начело с премиера Дмитрий Медведев, съобщава Канал 3.

Жители на Горубляне блокираха „Цариградско шосе“

Собствениците на терени в квартал „Горубляне” блокираха „Цариградско шосе“ точно в 16 часа днес. Причината за протеста е, че вече 23 години плащат данъци за терените си, които обаче не могат да използват, а сега Столичната община е решила върху тях да разположи нов парк в кв. „Младост” - „Източен”.

Нов закон ще спасява културното наследство в риск

Не е правилно в момента обществото да плаща за това, че Общината е задължена да извърши ремонт, за да се запази дадена сграда. Ремонтът трябва да се прави от собственика на сградата, той трябва да поеме тежестта и да носи отговорността, особено когато този обект е значим и за културното наследство. Каза зам.кмета на София Тодор Чобанов в ефира на Нова по повод на предлаганите промени в Закона за паметниците на културата.

Кметът на столицата ще посети 54 СУ „ Св. Иван Рилски“ в район „Надежда“

Столичният кмет ще посети училището на 5 март, за да провери ремонтните дейности. В учебното заведение се изпълняват ремонтни дейности, финансирани със средства по ОПРР. Изпълнител на обекта е фирма „Главболгарстрой“ АД.

Издирват шофьор, блъснал дете в „Дружба”

Столичната полиция издирва шофьор, който e блъснал дете на светофар и e избягал. Случаят е станал в столичния квартал „Дружба”. 5-годишното момче е настанено в болница, а майка му търси помощ за издирването на шофьора. Тя е била на разходка с двете си деца и кучето им. На път за вкъщи пресичали на зелен светофар, когато кола буквално връхлетяла върху 5-годишния й син, съобщава Нова телевизия.


 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития в София на 24 април 2024 г....

Времето на 24 април 2024 г. Предимно облачно с кратки превалявания ще е времето в София днес. Сутринта термометрите ще ...

Прочети още keyboard_arrow_right